Blog

Szeged365 Family, bevetés indul: a hétvégén örökbe fogadjuk a Füvészkert meseszép levendula-gyűjteményét

Szeged a világ közepe, az állítást pedig mi sem bizonyítja jobban, mint hogy olyan remek emberek lakják, mint a Legszegedibb Szegediek majd’ félmilliós közönségszavazásán győzedelmeskedő Dr. Letoha Annamária, Pádár Nikolett vagy éppen Czutor Zoltán (na jó, ő nem itt lakik, de szívében örökre szegedi maradt). Pont ők lesznek a főszereplői annak a varázslatos délutánnak, amely vasárnap vár ránk az SZTE Füvészkertben: a szombaton induló Levendula és Rózsa Napokon a Legszegedibb Szegediek is részt vesznek, sőt, a Szeged365 komplett legénysége is, akikkel nem akármire készülünk. Sőt, az utóbbi mondat úgy teljes: a Szeged365 komplett legénysége és összes olvasója, de erről majd később.

Három és fél éves a Szeged365, ez idő alatt rengeteg fantasztikus kalandot megéltünk már Veletek, olvasóinkkal, tudósítóinkkal, virtuális családtagjainkkal közösen (az egyik legemlékezetesebb a 489 ezer voksig pörgő Legszegedibb Szegediek közönségszavazás volt), de ami most következik, az még az eddigiekhez képest is különleges lesz:

örökbe fogadjuk az SZTE Füvészkert levendula-gyűjteményét.

SZOMBATON ÉS VASÁRNAP IRÁNY AZ SZTE FÜVÉSZKERT

Kevés klasszabb dolog van, mint a Levendula és Rózsa Napok a Füvészkertben, amelynek keretein belül egy tucatnyi fajta levendulát is megcsodálhatnak a látogatók a fehér virágútól a rózsaszínig, a pannonhalmitól a tihanyi változatig. Szombaton és vasárnap délelőtt a gyógynövénykertben tartott előadásokon ismerhetik meg az érdeklődők, milyen növényeket termesztettek a középkori kolostorokban, és mire használták azokat fel, vasárnap délután pedig jövünk mi, a Szeged365 többszázezresre duzzadt virtuális családja, kiegészülve a Legszegedibb Szegediek 2022-es díjazottjaival, hogy örökbe fogadjuk a csodaszép Füvészkert csodaszép levendula-gyűjteményét.

SZEGED365-ÖS LEVENDULAGYŰJTEMÉNY, MI ÍGY SZERETÜNK

Az örökbefogadás délután 4 óra lesz, a Füvészkert által meghívott díjazottak egy-egy rózsafajtát fogadnak majd örökbe, a Szeged365 különítménye pedig a komplett levendula-gyűjteményt, szóval, lesz mit locsolnunk a következő 365 évben, az egyszer biztos.

Az eseményre virtuálisan a Szeged365 összes olvasóját elrepítjük: folyamatosan élő bejelentkezésekkel jövünk majd, megspékelve egy aftermovie-val plusz a Legszegedibb Szegediekkel készített interjúkkal.

HA MÁR A TÉMÁNÁL VAGYUNK: 2023-BAN IS LESZ LEGSZEGEDIBB SZEGEDIEK!

Tavaly szeptemberben indítottuk útnak a Szeged365-ös közönségszavazás díjazottjait, a több, mint 480.000 voksot kapó közösségi projektben az SZTE Járványügyi Ellátó Központ igazgatóhelyettese, Dr. Letoha Annamária klinikai főorvos kapta a legtöbb szavazatot. A 7 kategória győztesei között a Nyers és a Belmondo szegedi frontembere, Czutor Zoltán, az Egyesült Államokból a Deák Ferenc Gimnáziumba érkezett Kyle Eckhart és az esemény előtt egy órával magyar bajnoki címet szerzett Pádár Nikolett is ott volt.

Minden szempontból a Szeged365 olvasóin múlt a tavaly év végén, a Hungiban megtartott díjátadó végkimenetele: az ősz elején a Szeged365 olvasóinak nevezései alapján dőlt el, kik kerülnek be a 7 kategóriába, majd két hónapon át csakis a leadott voksok döntötték el, ki nyeri a sportolók, tanárok, vagy éppen művészek mezőnyét. A mintegy 489.000 szavazat több, mint 82.000 egyedi felhasználótól érkezett be, amiért őrületesen hálásak vagyunk Nektek!

Két dolog már biztos: az egyik, hogy vasárnap megejtjük a Szeged365 történet első levendula-örökbefogadását a csodálatos Füvészkertben, szeptembertől pedig érkezik a 2023-as Legszegedibb Szegediek, amelynek végkimenetele az idén is csakis rajtad, rajtatok fog múlni!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb