Kikapcs

A világ egyik legszebb virága nyílik júliusban: idén is lesznek Lótusz Napok a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjében

Júniusban a levenduláé, júliusban pedig a lótuszé a főszerep a Füvészkertben, hiszen idén immár XVI. alkalommal rendezik meg a Lótusz Napokat Szegeden. Az esemény központjában minden évben, így idén is a tavakban megújuló indiai lótusz virág áll majd. Hagyományokhoz híven az eseményt az indiai lótusz csúcsvirágzásához igazítva július utolsó hétvégéjére időzítették. A két napos fesztivál alatt mindenképpen szeretnének egy kis távol-keleti hangulatot varázsolni Szegedre.

A Szegedi Füvészkert azt írja, hogy az érdeklődők az indiai lótusz apropójából számos, a keleti kultúrában gyökerező, s napjainkban nyugaton is egyre népszerűbbé váló szokással, zenével, tánccal, mozgáskultúrával, étellel, itallal is megismerkedhetnek. Mindezek mellett, a hely szelleméből adódóan, természetesen Ázsia érdekes növényei sem maradhatnak ki a sorból. Az eseményt 2023. július 29-én és 30-án, szombaton és vasárnap rendezik meg. A részletes programra azonban még várni kell.

A LEVENDULA-GYŰJTEMÉNY MÁR A SZEGED365 FAMILY TAGJA A FÜVÉSZKERTBEN

Apropó, ha már Füvészkert akkor eláruljuk, hogy ebben a hónapban levendulába borult a Szeged365, mostantól ugyanis a szegedi levendula-gyűjtemény is a Szeged365 Family tagja. Örökbefogadtuk a gyűjteményt, míg a Legszegedibb Szegediek egy-egy rózsafajt!

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb