Közélet

Újra Szegeden van Szabó Bálint, készül a visszatérésre

Múlt pénteken ítéletet hirdettek, bűnösnek mondta ki a bíróság Szabó Bálintot, aki beismerte a tettét, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Most 225 nap és 168 óra kihagyás után a szabadból és szabadon jelentkezett be a szegedi önkormányzati képviselő, Szabó Bálint. Egy hete, hogy kilépett a börtön ajtaján, ezért elmondta az első benyomásait az elmúlt pár napról.

Egy hete írtuk meg, hogy a szegedi képviselő lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, és beismerte bűnösségét a bíróságon. Hivatalos személy elleni erőszak és más bűncselekmények elkövetésével vádolták. Tóth Miklós délben hirdetett ítéletet, e szerint Szabó Bálint bűnös, és 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítéli, amit négy évre felfüggesztett próbaidőre. A vezetéstől is eltiltották hat évre. 

ÚJRA SZEGEDEN

Most újra Szegeden van az önkormányzati képviselő. Szabó szerint nem csak bent lenni nehéz, hanem bentről kijönni sem egyszerű: egymaga volt egy 2×4 méteres cellában, megszokta, hogy egyedül van. ,,Szeretném ha tudnátok, ezt az elmúlt 1 hetet nem sikerült volna végigcsinálni, ha nem vagytok mellettem” – utalt a szeretteire, barátaira, családtagjaira és azokra, akik támogatták őt.

“Egy jó darabig direkt módon nem fogok politizálni, ahogy korábban tettem és lehet, hogy úgy, már soha” – jelentette ki, majd a Hódpress szerint hozzátette, hogy megroppantották, de össze nem törték és kell még idő, hogy normálisan tudjon kapcsolatokat megélni. Beszélt még arról, hogy a szeretet és az összefogás erejében hisz, ez az élete fő tanulsága. “Akik azt gondolják, hogy feladtam, meghátráltam, azoknak van egy jó hírem, ez nem következett be, gyűjtöm az erőt, készülök a visszatérésre” – emelte ki.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb