Szegedi Arcok

Az összefogás nem ismer határokat: 150 zsák kupakkal támogatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal a GEMMA Központot

Három év alatt összesen 150 zsák kupakkal támogatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal a fogyatékossággal élő gyermekek fejlesztő intézményét, a GEMMA Központot. Az intézmény a kupakok beváltásából befolyt összegből speciális fejlesztő játékokat, sportszereket, kreativitást segítő eszközöket vásárolt, amelyek nagyban segíthetik a náluk lévő fogyatékossággal élő gyermekek, fiatalok tanítását, fejlesztését – tudtuk meg a Kormányhivatal honlapjáról.

Mint kiemelték, 2010-ben olyan szakemberek kezdeményezésére jött létre a GEMMA Központ, akik felismerték, hogy mekkora igény mutatkozik Szegeden és térségében a fogyatékossággal élő gyermekek fejlesztésére. Az intézmény beszéd, mozgás, szociális érettség és értelmi funkciókra egyaránt koncentráló fejlesztőprogramokkal rendelkezik, amelyekhez viszont speciális eszközökre is szüksége van.

TÖBB MINT 100 EZER DARAB KUPAK GYŰLT ÖSSZE

Emlékeztettek, a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal és a vármegyei járási hivatalok Juhász Tünde kormánymegbízott kezdeményezésére csatlakoztak 2020-ban a Zöld Béka Kupakgyűjtő Akcióhoz, amelynek célja a GEMMA Központ fejlesztői eszközeinek beszerzéséhez nyújtott támogatás volt. 2023. július 1-jéig azaz majdnem 4 év alatt közel 150 zsák – összesen több mint 100 ezer darab – műanyagkupak gyűlt össze a kormánytisztviselők közreműködésével, az intézmény a kupakok beváltásából befolyt összegből speciális fejlesztő játékokat, sportszereket, kreativitást segítő eszközöket vásárolt, amelyek nagyban segítették a náluk lévő fogyatékossággal élő gyermekek, fiatalok tanítását, fejlesztését.

„Köszönjük azt, hogy azzal a sok-sok pici kupakkal hozzájárultak egy ilyen nemes célhoz, mellyel egyben a környezetvédelemért és a fenntartható jövőért is tettek” – mondta el Péntek Imréné intézményvezető. A kormányhivatal munkatársai 2023 június végén adták át az utolsó szállítmányt a GEMMA Központ részére, július 1-től a hulladékfeldolgozás módjának változása miatt ugyanis már nincs lehetőség a műanyag kupakok értékesítésére.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb