Kikapcs

Kreativitást elővenni: bárki képe ott lehet az egyik szegedi kiállításon, csak adni kell egy jó parancsot a mesterséges intelligenciának

A mesterséges intelligencia és a technológia körül fog forogni az a szegedi tárlat, ahol bárki MI által készített fotóját kiállíthatják. A nevezés már elindult, amit augusztus 3-ig lehet megtenni, azonban van pár dolog, amire figyelni kell.

Különleges kiállítás lesz látható Szegeden szeptemberben, köszönhetően az I. Magyar AI képtár és a Szent–Györgyi Albert Agóra közös pályázatának. A kiállítás különlegességét az adja, hogy bárki pályázhat rá saját képpel, amit a mesterséges intelligenciával készíttetett el. A tárlat ezekből a beérkezett alkotásokból nyílik meg, ahol mindezek mellett a legújabb fejlesztéseket, technológiákat és alkalmazási területeket is bemutatják a digitális képalkotásban. A képeket a magyar nyelvet is támogató Bing Creatorral kell elkészíteni, majd elküldeni a [email protected] címre.

NÉHÁNY DOLGORA FIGYELNI KELL

Néhány dologra azonban figyelni kell: a levél tárgyában fel kell tüntetni a nevünket és az alkotás témáját, továbbá a promptot (parancsot), amivel a kép készült. Emellett szükséges egy képernyőmentés is, amelyen látszik a parancs és a kép is. Nevezni augusztus 3-ig lehet, az ingyenesen megtekinthető kiállítás pedig szeptember 2-án, 14 órakor veszi kezdetét a Szent-Györgyi Albert Agóra e-Pódiumjánál, a földszinten – és egészen szeptember 29-ig lehet megnézni az intézmény nyitvatartási idején belül – írja a hvg.hu.

Érdekességként azt is hozzátennénk, hogy ilyen mesterséges intelligenciával készült képeket már mutattunk be Nektek. Hatalmasat pörgött a Facebook oldalunkon a Patrik olvasónk által készített galéria. Mutatjuk a lenyűgöző képeket:

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb