Kikapcs

Kulturális-gasztronómiai hétvégével robbant a Fekete ház, új művekkel is bővül a Hetedhét Hungarikon kiállítás

Kulturális-gasztronómiai hétvégét tartanak Szegeden a Fekete házban. Július 7-9. között exkluzív tárlatvezetésekkel, koncertekkel, különleges vacsorákkal és egy egyedülálló Faludy-esttel is várják az érdeklődőket. Mindezek mellett ezen a hétvégén mutatják be azt a három új alkotást, mely a Hetedhét Hungarikon című kiállításhoz érkezik.

Július 7-9. között izgalmas kulturális-gasztronómiai hétvégével várják az érdeklődőket Szegeden a Fekete házban, a Maláta Kézműves Sör- és Grillkerttel együttműködésben, mely az épület kertjében működik. A Hetedhét Hungarikon című kiállításon minden este exkluzív tárlatvezetést tartanak: pénteken és szombaton ráadásul Kárpáti Tamás, a gyűjtő vezeti majd körbe a résztvevőket és oszt meg izgalmas érdekességeket a híres emberek tárgyaival kapcsolatban.

VACSORA ÉS KONCERT

Mint megtudtuk, az estéket ezután vacsora követi a Maláta Sörkertben, majd koncertekkel és irodalmi esttel is készülnek. Pénteken a Folk Roses, szombaton a Docpiano Band zenél majd, vasárnap pedig egy különleges Faludy-esttel készül Borovics Tamás és Poroszlay Kristóf, a Szegedi Nemzeti Színház színészei. A kulturális-gasztronómiai estek apropóját a Hetedhét Hungarikon kiállítás adja tehát, melyen híres emberek személyes tárgyait nézhetik meg az érdeklődők új formában. Ezeken a hétvégi tárlatvezetéseken mutatják be azt a három alkotást, mely frissen kerül be a kiállításba: egy Aranycsapathoz, Zakariás Józsefhez kötődő relikviát, valamint két Vasarely-tárgyakon alapuló művet.

Ezek mellett pedig továbbra is látható például Puskás cipője, Rákosi írógépe, Nagy Imre órája és John Lennon nyakkendője is – további izgalmas tárgyak mellett a Fekete házban. Sőt, még egy érdekességet is hoztunk ezzel kapcsolatban, ugyanis a Maláta kézműves sör- és grill kert arról számolt be a közösségi oldalán, hogy szerdán Demjén Ferenc Szegeden járt, és a művész is tiszteletét tette a Hetedhét Hungarikon kiállításon. Megtekintette a kiállításon azt az alkotást, ahol Somló Tamással, Presszer Gáborral, Nagy Feróval es Deák Bill Gyulával van együtt.

A részletes program így fest majd:

Július 7. péntek:

  • 19.30: Exkluzív tárlatvezetés a Hetedhét Hungarikon c. kiállításon a gyűjtővel, Kárpáti Tamással
  • 21.00: Vacsora a Malátában, a Fekete ház udvarán
  • 21.30: Folk Roses koncert a Fekete ház udvarán

Július 8. szombat:

  • 19.30: Exkluzív tárlatvezetés a Hetedhét Hungarikon c. kiállításon a gyűjtővel, Kárpáti Tamással
  • 21.00: Vacsora a Malátában, a Fekete ház udvarán
  • 21.30: Docpiano Band koncert

Július 9. vasárnap:

  • 19.30: Exkluzív tárlatvezetés a Hetedhét Hungarikon c. kiállításon
  • 20.30: Vacsora a Malátában, a Fekete ház udvarán
  • 21.30: TENYÉRVONALAK: Faludy-est Borovics Tamás és Poroszlay Kristóf színművészekkel

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb