Kikapcs

Besurrantunk a Hetedhét Hungarikon kiállításra a Fekete házban: Puskás Ferenc cipőjével, Benedek Tibor köpenyével, de még a legendás angol-magyar meccs sípjával is találkoztunk (galéria)

Elstartolt a Fekete ház kulturális-gasztronómiai hétvégéje, pénteken pedig mi is beosontunk a Somogyi utcai intézménybe, hogy körülnézzünk odabent. A Hetedhét Hungarikon című kiállítás gyűjtője, Kárpáti Tamás mellett az alkotók is meséltek a különböző relikviákról, amelyek között ott van például Benedek Tibor legendás köpenye, a méltán emlékezetes angol-magyar mérkőzés sípja, de még Niki Lauda aláírt sapkája is.

Ugyan a Hetedhét Hungarikon című kiállítás első programja hivatalosan ma este 19:30-tól kezdődik, nekünk lehetőségünk nyílt még ezelőtt beosonni a szegedi Fekete házba, ahol hamar leesett az állunk. Az intézmény egyébként július 7-9. között az exkluzív tárlatvezetések mellett koncertekkel, különleges vacsorákkal és egy egyedülálló Faludy-esttel is várják az érdeklődőket.

LESZ MÉG TÁRLATVEZETÉS, SŐT, VACSORAEST IS, KONCERTEKKEL

A Fekete ház és a Maláta Kézműves Sör- és Grillkert közös rendezvényének startja előtt részt vehettünk egy exkluzív tárlatvezetésen, ahol Kárpáti Tamás, a kiállítás gyűjtője mellett az alkotók is bemutatták műveiket és elmondtak azokról pár szót. A gyűjtő egyébként pénteken és szombaton is tart tárlatvezetést. Ha mindez eddig nem lenne elég, a túrákat vacsora követi a Maláta Sörkertben, amely az épület kertjében működik. Ma este a Folk Roses, szombaton a Docpiano Band lesz színpadon, vasárnap pedig a Szegedi Nemzeti Színház színészei, Borovics Tamás és Poroszlay Kristóf egy igazán különleges Faludy-esttel készülnek.

BENEDEK TIBOR KÖPENYE, GROSICS GYULA MEZE ÉS PUSKÁS FERENC CIPŐJE IS MEGTEKINTHETŐ

A közös szervezésű kulturális-gasztronómiai estek apropóját egyébként maga, a Hetedhét Hungarikon kiállítás adja, ahol híres emberek személyes tárgyait új formában tekinthetik meg az érdeklődők. A tárlatvezetésen továbbá bemutatják azt a három alkotást is, amely frissen kerül be a kiállításba: egy Aranycsapathoz, Zakariás Józsefhez kötődő relikviát, valamint két Vasarely-tárgyakon alapuló művet. A kiállításon egyébként olyan ikonikus emberek személyes tárgyait lehet megtekinteni többek között, mint:

  • Benedek Tibor köpenye
  • Szécsi Zoltán, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó sapkája
  • Niki Lauda aláírt sapkája
  • Kulcsár Győző, négyszeres olimpiai és háromszoros világbajnok vívó kesztyűje
  • Puskás Ferenc cipője
  • de a ,,Fekete Párduc”, az aranycsapat kapusának, Grosics Gyulának a meze is megtekinthető a kiállításon…

… és még rengeteg más is.

A további program így alakul majd a hétvégén:

Július 8. szombat:

  • 19.30: Exkluzív tárlatvezetés a Hetedhét Hungarikon c. kiállításon a gyűjtővel, Kárpáti Tamással
  • 21.00: Vacsora a Malátában, a Fekete ház udvarán
  • 21.30: Docpiano Band koncert

Július 9. vasárnap:

  • 19.30: Exkluzív tárlatvezetés a Hetedhét Hungarikon c. kiállításon
  • 20.30: Vacsora a Malátában, a Fekete ház udvarán
  • 21.30: TENYÉRVONALAK: Faludy-est Borovics Tamás és Poroszlay Kristóf színművészekkel

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb