Mindenmás

Napi pakk: fokozódik a kánikula, ma már 33 fok lesz Szegeden, Tom Hanks szülinapján

Igazi kánikulai idő vár ma ránk Szegeden, 33 fokkal és ragyogó napsütéssel kecsegtet a vasárnap. Kulturális-gasztronómiai csemegét is tartogat a mai nap számunkra, ma ugyanis még exkluzív tárlatvezetéssel nézhető meg a Fekete Házban a Hetedhét Hungarikon kiállítás. Neves születésnaposok is jutottak mára: most ünnepel Tom Hanks és Fa Nándor óceáni vitorlázó, aki egyedül körbevitorlázta a Földet. Igyál egy erős feketét, kezd a napot lendületesen, itt a Napi pakk a legfontosabb napindító infókkal!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden kedves Lukrécia, Vera, Eleonóra, Margit, Félix, Veronika, Hajna és Koppány nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 70 éve született Fa Nándor hajótervező és -építő, óceáni vitorlázó, aki egyedül körbevitorlázta a Földet. A szakemberrel korábban mi is beszélgettünk szegedi előadása során, amit IDE kattintva tudsz visszaolvasni.
  • 67 éve született Tom Hanks, többszörös Oscar-díjas amerikai színész (Forrest Gump).
  • 43 éve született Fábián Juli dzsesszénekesnő, dalszövegíró, dalszerző.
  • 30 éve jelentették be, hogy DNS-vizsgálatokkal azonosították az 1918-ban meggyilkolt orosz cári család földi maradványait.
  • 77 éve született Bon Scott az AC/DC együttes énekese.

NYAKUNKON A HŐHULLÁM, MA MÁR 33 FOK LESZ SZEGEDEN

Nyakunkon a hőhullám, ami holnap is megmutatkozik az időjárásban. Egyre szökik fel a hőmérséklet Szegeden, vasárnap is napos, száraz időre számíthatunk, legfeljebb csak néhol kóborolhatnak majd gomolyfelhők az égen térségünkben.

ÚJ MŰVEKKEL IS VÁR MA A HETEDHÉT HUNGARIKON KIÁLLÍTÁS

Kulturális-gasztronómiai hétvégét tartanak Szegeden a Fekete házban. Július 7-9. között exkluzív tárlatvezetésekkel, koncertekkel, különleges vacsorákkal és egy egyedülálló Faludy-esttel is várják az érdeklődőket. Mindezek mellett ezen a hétvégén mutatják be azt a három új alkotást, mely a Hetedhét Hungarikon című kiállításhoz érkezik.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb