Közélet

Megrongálta a határzárat múlt szerdán, felfüggesztett börtönre ítélték a szír férfit Szegeden

Jogerősen egy év két hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Járásbíróság egy szír férfit, aki megrongálta Ásotthalom közelében a határzárat – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője hétfőn az MTI-t. Saághy Flóra közölte, az ügyészség a vádlottat társtettességben elkövetett határzár megrongálásának bűntette miatt állította bíróság elé.

A vádfeljegyzés szerint a vádlott és ismeretlen kilétű társa múlt szerdán hajnali 2 óra körül mászott át létrával a szerb-magyar határon felállított kerítésen. Ezután egy erővágóval levágtak két fémbilincset a kamerarendszerről, majd annak fővezetékét is megkísérelték átvágni, azonban egy közeledő járőr miatt ezzel felhagytak. Kis idő elteltével újra visszatértek, ekkor a vezeték rongálása közben elfogta a vádlottat a rendőrség, míg társának sikerült Szerbiába visszamenekülnie.

KITILTOTTÁK MAGYARORSZÁGRÓL

A Szegedi Járásbíróság a váddal egyezően megállapította a férfi bűnösségét, egy év két hónap – két évre felfüggesztett – börtönbüntetéssel sújtotta, és két évre kiutasította Magyarország területéről. Az ítélet jogerős – közölte a helyettes szóvivő.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb