Gasztro

Ahány fokot mutat Mesi hőmérője, annyi forintot engednek el a fagyi árából a Makkosházi körúton

Hosszú évek óta hallgatjuk, hogy nem lesz jó vége a környezetszennyezésnek, baj lesz a globális felmelegedésből, de a legtöbb ember legalább úgy legyintett a dologra, mintha atomháborúról, földönkívüli invázióról vagy egy felénk tartó aszteroidáról fantáziálnának az illetékesek. A dologból sajnos valóság lett, olyan őrületes hőség van Szegeden, mintha valahol az egyenlítő környékén laknánk. A tomboló Celsiusoknak egy nagy előnye azért van:

parádés akciót hirdetett a Makkosházi körúti Mesi Cukrászdája, akiknél hétfőtől kezdve pont annyi forintot engednek el a fagyigombócok áraiból, ahány fokot mutat a hőmérőjük.

A legjobb pedig, hogy a napra tették azt a bizonyos termométert.

“Minél nagyobb a hőség, annál inkább jól esik a fagyi, éppen ezért az Államalapítás Ünnepéig a Celsiusokhoz kötjük azt, hogy mekkora kedvezménnyel lepjük meg a vendégeinket” – magyarázta Füredi László üzletvezető, aki egy szép, nagy hőmérőt tett ki a bejáratukhoz. Mint mondta, ahány fokot mutat, annyi forint engednek el bármelyik fagyijuk árából. Az utóbbiból pedig bőven van választék, ritka az, hogy kézműves fagyiból valaki 24 félét kínáljon, főleg úgy, hogy még a mentes-kínálat is hangsúlyos szerepet kapjon.

Matekoztunk egyet, a szóban forgó cukrászda alapárait figyelembe véve. Alap, hogy Mesi nincs elszállva árakkal, még mindig 450 Ft egy gombóc minőségi fagyi a pultjukban, ebből jönnek le a kedvezmények. A napokban hétvégére 38-40 fok is simán volt Szegeden (meg ugye, lesz is), az utóbbi értékkel kalkulálva 410 forint is lehet egy gombóc fagylalt ára a cikkünk tárgyát képező helyen. Sőt, mivel a hőmérőt a napra tette Laci, még 400 alá is bemehet a gombócár, ami nagyjából olyan, mintha beugrottunk volna a Vissza a jövőbe filmek DeLorean-jébe is valahol 2015 környékén kötöttünk volna ki.

Szerintünk nincs mit magyarázni a dolgon, maximum annyit, hogy a Kinder Bueno és a Sós Vajkaramella ízeket főbenjáró bűn kihagyni, ha Mesi Cukrászdájában jártok. Ha Neked is fontos, hogy mit eszel, válassz a glutén-, szója-, laktózmentes vagy vegán finomságok közül, belőlük is van egy elég ütős választékuk.

A fenti kedvezmény mától (2023. augusztus 18.) zárásig érvényes, itt várnak Benneteket Mesiék: Szeged, Makkosházi körút 7. Apropó, kiterjesztett parkolózónák ide vagy oda, még mindig díjmentes előttük a megállás.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb