Szegedi Arcok

Szegedi siker: ezüstérmes lett a Radnóti Miklós Gimnázium diákja az Európai Lány Informatikai Diákolimpián

Szegedi siker született: Fülöp Csilla, a Szegedi Radnóti Miklós Gimnázium diákja ezüstérmet szerzett a négyfős magyar csapat tagjaként az Európai Lány Informatikai Diákolimpián, amelyet a svédországi Lundban tartottak.

PROGRAMOZÁSI FELADATOKAT OLDOTTAK MEG

A július 15. és 21. között rendezett megmérettetésen a világ 52 országából érkeztek versenyzők. Más informatikai diákolimpiához hasonlóan a résztvevőknek itt is programozási feladatokat kellett megoldaniuk, amelyek a lányok versenyén sem könnyebbek – közölte a Neumann Társaság pénteken az MTI-vel.

Az idei négyfős magyar delegációból ketten, Fülöp Csilla, a Szegedi Radnóti Miklós Gimnázium diákja és Keresztély Zsófia, a budapesti Szent István Gimnázium diákja is ezüstérmet szerzett.

A VERSENY CÉLJA, HOGY A PROGRAMOZÁS VILÁGA FELÉ ÖSZTÖNÖZZÉK A LÁNYOKAT

Az olimpia 185 versenyzője közül Nagy Korina, a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium diákja és Nagy Boglárka, a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákja a 115. és 131. helyen végeztek. A szervezők célja, hogy a verseny révén arra bátorítsák a fiatal lányokat, hogy foglalkozzanak programozással. A tapasztalatok ugyanis azt mutatják, hogy sok lány azért nem választ szakmát az infokommunikációs szektorban, mert a több évtizedes sztereotípiák miatt ma is sokan tartják ezt férfias szakmának.

A képen balról jobbra, a fekete ruhás házigazda guide mellett: Szabó Zsanett helyettes csapatvezető, Nagy Korina, Keresztély Zsófia, Nagy Boglárka, Fülöp Csilla és Erdősné dr. Németh Ágnes csapatvezető, a Neumann Társaság tehetséggondozásért felelős alelnöke. Fotó: njszt.hu

A diákolimpikonok a Boston Consulting Group és a Nemzeti Tehetség Program támogatásával, a Neumann Társaság tehetséggondozási programja keretében zajló foglalkozásokon készültek fel a versenyre Erdősné Németh Ágnes csapatvezető, a Neumann Társaság tehetséggondozásért felelős alelnöke és Szabó Zsanett csapatvezető-helyettes vezetésével.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: MTI

Fotók: njszt.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb