Közélet

Lángol a magyarok egyik kedvenc üdülőhelye, evakuálják az embereket

Múlt csütörtökön írtuk meg, hogy vagy 40-50 tűzoltóautó vonult végig az M5-ösö, vagyis elindult a segítség Görögországba, ahol szörnyű erdőtüzek pusztítanak már napok óta. Athén környezetében, valamint Rodoszon is tűz ütött ki, most pedig azt jelentették, hogy Korfun is nagy a baj. A lángok már elérték Megoulas városát is, így megkezdték az emberek evakuálását.

Tűz ütött ki Korfu szigetének északi részén vasárnap – írja a Greek City Times. Giorgos Machimaris, a régió vezetője az AMNA állami hírügynökségnek azt mondta, hogy a lángok elérték Megoulas első házait, és a helyzet komoly.

18 HELYRŐL MENTIK AZ EMBEREKET

A helyi katasztrófavédelem több település evakuálását is bejelentette, eddig összesen 18 helyről zajlik az érintettek kimenekítése, írja a Sky News. Görögországban napok óta erdőtüzek tombolnak, Rodosz szigetéről Görögország eddigi legnagyobb evakuálási műveletében 19 ezer embert menekítettek ki a, itt hatodik napja három fronton ég erdőtűz. A tűzoltást a rendkívüli hőség mellett a vasárnapi szeles idő is nehezítette. A száraz idő mellett a hőmérséklet elérheti akár a 45 Celsius-fokot is, emiatt a hatóságok arra számítanak, hogy a tűz terjedése mellett akár újabb tüzek is kialakulhatnak.

EGY MAGYAR SINCS VESZÉLYBEN

“Egy magyar sincs életveszélyben az erdőtűz által sújtott Rodoszon!” – írta közösségi oldalán Menczer Tamás, a külügyminisztérium államtitkára.  „Jelenleg az athéni nagykövetségünk 110 magyarral van kapcsolatban, ők regisztráltak konzuli védelemért. Az utazási irodák tájékoztatása alapján a magyarok összlétszáma nagyságrendileg 400 körülire tehető” – tette hozzá a kormánypárti politikus. Az államtitkár szerint  91 magyart érint az evakuáció, miközben ez az adat folyamatosan változik. 

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb