SportVideo365

“Úgy nyomtam neki, mint egy kisgyerek a játszótéren” – jet-skire pattantunk a szegedi IBO bajnokkal a Sun City Szabadidőközpontban

Némi késlekedés – és meglepetés világvége – után végre ránk rontott a szegedi nyár, mi pedig fejest ugrottunk a vízi sportokba. A Sun City Szabadidőközpont jet-ski tavát Kis Mátéval, a Szeged sportolója díjas IBO interkontinentális bajnokkal teszteltük le, úgy, hogy a civilben rendőr ökölvívó életében először (na jó, picit másodjára) pattant vízi-robogóra, nomeg úgy, hogy kanyar közben lerepült Andor kolléga kamerája…

Két régi Szeged365 ismerős tér vissza, ráadásul együtt: Kis Máté és a szóban forgó Sun City sem ismeretlen már az olvasóink előtt, de együtt még sosem vetettük be őket. Adott a korábban WBO interkontinentális, majd az idén februárban IBO interkontinentális címet összebunyózó szegedi rendőr-apuka, aki amilyen penge a ringben, annyira új a vízisportokban, nomeg a Szeged és Vásárhely között 16 hektáros területen elhelyezkedő Sun City Szabadidőközpont, amely már réges-rég többet jelent egy “szimpla” wakeboard pályánál:

  • van náluk két jet-ski tó,
  • egy tengerparti hangulatú, homokos, lassan mélyülő szabadstrand,
  • játszóterek, akadálypályák, strandröpladba,
  • nomeg egy olyan konyha, ahol a barbecue nem valamiféle kamu szósszal nyakon öntött húst jelent, hanem 8-10 órán át füstölt, autentikus fogásokat, ahogy a nagy könyvben meg van írva.

Máté a start előtt annyit elárult, hogy egy picit “csalt”, mert érkezésünk előtti este a YouTube-on megnézte, hogyan kell jetski-re pattanni. Úgy fest, a videós gyorstalpaló bejött:

ahogy Nagy Zsolt, a Sun City Szabadidőközpont vezetője feladta rá a mentőmellényt, már pattant is nyeregbe és le sem lehetett állítani.

“Úgy nyomtam neki mint egy kisgyerek a játszótéren” – jelentette ki az IBO szegedi bajnoka, aki szerint a vizes műfaj nagyon hasonlít egy robogóhoz, éppen azért nem volt nagy ördöngösség a dolog.

Az alábbi videót a Sun City “bérlős” jet-ski pályáján (van egy olyan, ahová a saját járgánnyal rendelkezők mehetnek és egy olyan, ahol a hely adja a jet-et) vettük fel, eredetileg lett volna benne olyan snitt is, amelyet a járműre szerelt GoPro kamerával vettünk volna fel, de egy éles kanyarnál a tartó megadta magát, a kütyü pedig azóta is a tó fenekén filmezi a halakat:

Ha Máté nyomdokaiba lépnél (és itt most nem feltétlenül az ökölvívásra gondoltunk), a Sun City Szabadidőközpontot Szegedtől mindössze pár percnyire találod:

  • GPS: 46.3830681,20.2760876
  • Cím: Kopáncs, Tanya 1.
  • Telefon: +36 (70) 770 0025 (szállás)
  • Telefon: +36 (20) 401 0541 (strand, étterem)
  • Telefon: +36 (30) 274 1770 (wakeboard/jetski)
  • Szállásfoglalás: [email protected]

Operatőr(ök): Magyar Andor, Galyas Richárd

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb