Kikapcs

Tavaly nem volt tűzijáték Szegeden, az idén lesz: megvan a program a 2023-as Államalapítás Ünnepére

Idén is háromnapos lesz az Államalapítás Ünnepéhez kapcsolódó programsorozat – adta hírül a Szegedi Városkép és Piac, mint közösségi média oldalukon írták, a rendezvény helyszíne akárcsak tavaly, az idén is a Széchenyi tér lesz, az ünnepi tűzijátékot viszont a rakpartról lehet majd megnézni augusztus 20-án, vasárnap este 21.00 órától.

A Széchenyi téri program az idén is 3 napos lesz, ami változás, hogy ezúttal lesz tűzijáték. 2022-ben azt kommunikálta a Botka László féle városvezetés, hogy a megspórolt pénzt a tűzifa-program kiterjesztésére fordítják. Hogy az idén mi a helyzet az utóbbival, egyelőre nem tudni, egyelőre annyi biztos, hogy Szent István királyunk ünnepén este 9-től egy nagyjából 15 perces égi show-t lőnek majd fel az újszegedi Partfürdőről.

Ami fontos, hogy a tűzijáték idejére ideiglenesen le fogják zárni a Huszár Mátyás rakpartot, ennek részleteivel a későbbiekben jövünk majd a Szeged365.hu-n.

A programok közül egyelőre csak a nagyobbakat jelentették be a szervezők,

  • augusztus 18-án pénteken a Balkan Fanatik,
  • 19-én a kicsit elfeledett, de abszolút minőségi zenét játszó Carbonfools,
  • 20-án pedig Hevesi Tamás fog élő koncertet adni a Széchenyi téren, majd, a tűzijátékot követően jön a jó öreg Útközband és a tradicionális szegedi utcabál.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb