Mindenmás

Befutott az összesítés: közel 300 esetben kérték a vármegyei tűzoltók segítségét a szombat délutáni vihar miatt

A szombat délutáni vihar után sorra érkeztek a bejelentések a Katasztrófavédelem szegedi főügyeletére, vasárnap délelőttig összesen 286 bejelentést kaptak. A legtöbb segélyhívás Hódmezővásárhelyről érkezett, főleg kidőlt fák, lehasadt faágak, leszakadt vezetékek, megsérült épületek miatt volt szükség tűzoltói segítségre – közölte a Csongrád-Csanád vármegyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Hódmezővásárhelyen, a Kutasi út több pontján, a Szent István utcában, a Csalogány utcában, a Gyümölcs utcában, a Síp utcában, a Dr. Imre József utcában, a Berkenye utcában, a Bocskai utcában, a Zrínyi utcában, a Jókai utcában, valamint a Petőfi utcában úttestre dőlt fa miatt riasztották a tűzoltókat szombaton. Az Ady Endre úton a sínekre dőlt egy 20 méter magas fa, míg az Álmos utcában egy nagy méretű faág lehasadt, elektromos vezetékre és az úttestre dőlt. Az Ady Endre úton, a Szigligeti utcában, valamint Petőfi utcában pedig villanyvezetékre borult fa. A Madách Imre, a Fecske és a Lázár utcában háztetőt bontott meg a vihar.

A 47-ES FŐÚTON IS FA DŐLT AZ ÚTRA

A 47-es főúton, Szeged és Hódmezővásárhely között Kishomoknál, illetve a Makó és Hódmezővásárhely közötti, 4415-ös úton, Földeáknál szintén a földön fekvő fák akadályozták a forgalmat, mindaddig, amíg a tűzoltók el nem távolították őket, de Szegeden, Szentesen és Makón is néhány kidőlt fa adott munkát a tűzoltóknak. A szombati viharral kapcsolatban beérkezett bejelentések közül vasárnap reggelig összesen 89 műszaki mentést végeztek el a vármegyei hivatásos és önkéntes tűzoltók.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb