Közélet

Egy gyermek holttestét emelték ki a Marosból

Egy gyermek holttestét emelték ki szerda este a Maros-folyó vizéből az Arad megyei Sajtény (Şeitin) és Nagylak (Nădlac) között, a család felismerte annak a 7 éves kislánynak a ruházatát, aki április 30-án tűnt el a folyóban, amikor egy csónak 12 személlyel a fedélzetén felborult Temes megyében – tájékoztatott az Arad megyei rendőrség nyomán a székelyhon.ro.

Mint írják, a hatóság szerdai közleménye szerint a rendőröket riasztották, hogy egy holttest látható a Maros Sajtény és Nagylak közötti szakaszán, egy kis sziget partjainál. Az előrehaladott bomlási állapotában lévő holttestet az Arad Megyei Igazságügyi Orvostani Intézetbe szállítják boncolás és genetikai profilalkotás céljából, hogy azonosítani lehessen.

A KISLÁNY CSALÁDJA FELISMERTE A RUHÁKAT

Az Arad megyei Szemlak (Semlac) polgármestere, ahonnan a baleset áldozatainak egy része származik, szerda este az Agerpres hírügynökségnek elmondta, hogy a kislány családja, akit a csónak felborulása után nem találtak meg, felismerte a holttesten lévő ruhákat. Elmondása szerint a holttestet szerda este vette észre egy személy, aki hívta az 112-es segélyhívó számot.

„Úgy tűnik, hogy a holttest egy hétéves kislányé, aki a csónak felborulásakor megfulladt. Ő az utolsó áldozat, akit eddig nem találtak meg a tragédia után. A hatóságok által értesített család a helyszínre érkezve felismerte az eltűnt gyermek ruháit” – számolt be Letiţia Stoian. A hatóságok csak a törvényszéki szakértői vizsgálatok elvégzése után fogják megerősíteni a személyazonosságot.

ÁPRILISBAN BORULT FEL A CSÓNAK

A lap emlékeztetett, hogy április 30-án felborult a Maros Temes megyei szakaszán egy csónak, tizenkét személlyel a fedélzetén. A balesetben egy 3 éves szemlaki gyermek életét vesztette, négy személy, két férfi és két gyermek, pedig eltűnt. A szerencsétlenséget követő héten hármuk holttestét megtalálták a búvárok a folyóban, a 7 éves kislányét azonban eddig még nem.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb