Gasztro

Szegedre jön a Kikelet: Magyarország Cukormentes tortájával ünnepel Mesi Cukrászdája

Szombattól Szegeden is kapható lesz a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt megnyerő „Kikelet”, amely már meg is érkezett a Makkosházi körúti Mesi Cukrászdába. Mint Füredi László üzletvezetőtől megtudtuk, az egy csepp fekete tea köré megálmodott, áfonyával és egy leheletnyi levendulával tökéletesített különlegesség 100%-ban glutén mentes műhelyben készül és a cukorbetegek számára is remek választás.

A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Ipartestület közösen hirdeti meg immár 12. éve, amelynek idei győztese Lawal-Papp Zsófia lett a „Kikelet” elnevezésű édességével. 

A tortát egy csepp fekete tea köré álmodták meg, áfonyával és egy leheletnyi levendulával alakítva ki a tökéletes összhangot, melyet a vaníliás fehércsokoládé mousse és a gabonaliszt nélkül készült mandulás, citromos piskóta tesz teljessé. A „Kikelet” íz és színvilága a tavaszi jókedvet, a természet újjáéledését idézi fel, mely a díszítésnél is megjelenik.

Mivel a Makkosházi körúti Mesi Cukrászdája mindig is a diétás édességek zászlóshajója volt, számukra egyértelmű volt, hogy az elsők között teszik majd kínálatba a Kikeletet.

Mint Füredi László, az édesség-szentély feje elmondta, a finomság 100%-ban gluténmentes műhelyben készül, a keresztszennyeződés így teljes mértékben kizárt. A győztes torta már a számok tükrében is roppant szimpatikus volt számukra:

  • egy szelet „Kikelet” energiatartalma 236,8 kcal,
  • míg szénhidrát értéke 11,8 g vagyis a cukorbetegek számára is jó választás lehet.

A Kikeletet augusztus 19., szombattól itt keresd Szegeden:

  • Szeged, Makkosházi körút 7.
  • díjmentes parkolás
  • díjmentes mosoly
  • Nyitva 10:00-20:00

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb