KikapcsVideo365

Kilenc elefánt súlyának megfelelő nagyszínpad, szülinapi meglepetések és hatalmas őrület: bejártuk az idén 55 éves SZIN területét

El sem hisszük megint eltelt egy újabb év, és szerda délelőtt 10 órakor eljött a pillanat, amikor újra kitárta kapuit Szeged legnagyobb múltra visszatekintő nyárzáró fesztiválja, a Szegedi Ifjúsági Napok. Az idei fesztivál négy napon át, több mint tíz helyszínen több mint kétszáz programot kínál, köztük négy nemzetközi sztárt és közel százkilencven hazai koncertet. De ez még nem minden: a SZIN idén kerek születésnapot ünnepel, Szeged egyik legnagyobb zenei fesztiválja pontosan 55 éves.

Már kora reggel hosszú sorokban kígyóztak a SZIN bejáratánál a fesztivállakók várva a kapunyitásra. Pontosan 10 órakor, Botka László, Szeged polgármestere köszöntőjét követően ki is tárultak azok a bizonyos ajtók és ezzel elrajtolt a 2023-as nyár utolsó nagyszabású bulisorozata a Partfürdőn. Az elsők között léphettünk be mi is a Tisza parti hangulatos füves területre, ahol a polgármester és Kolonics Erika, a SZIN főszervezőjének kalauzolásával bepillanthattunk a kulisszák mögé, hogyan is készülnek a szervezők a négynapos szegedi őrületre.

KILENC ELEFÁNT ÖSSZTÖMEGÉNEK FELEL MEG A NAGYSZÍNPAD

A fesztivál területén központi helyet foglal el a nagyszínpad, ahol olyan fellépők bűvölik majd el a közönséget hamarosan, mint Timmy Trumpet vagy Rita Ora. Mint Kolonics Erika elmondta, a színpadot két és fél héten keresztül építették. Félelmetes méreteket ölt ezúttal is az emelvény, melynek súlya kilenc elefánt össztömegének felel meg.

IDÉN IS SZELFIZHETSZ A FÉNYFOLYOSÓ ALATT

A nagyszínpad után a már tavaly is nagy sikert aratott fényfolyosó alatt álltunk meg, ami majd este csodálatos fényeket árasztva varázsolja el a fesztiválozókat, mint ahogy Botka László és Kolonics Erika hangsúlyozták, az aranylóan csillogó fényfolyosó remek lehetőséget kínál majd a jobbnál jobb szelfik elkészítésére. A polgármester kihangsúlyozta, körülbelül napi 30 ezer vendégre számítanak a fesztivál ideje alatt, ami rekordlátogatottságot jelent a fesztivál életében. Ahogy Kolonics Erika hozzátette, a bérletek már napokkal ezelőtt elfogytak, napijegyekből még akad, de péntekre már az is elfogyott, egyszóval egy biztos, méltóképp megünnepeljük a fesztivál 55-ik születésnapját.

MÁR DÉLELŐTT TÖBB MINT 500 EMBER BECSEKKOLT A PARTFÜRDŐRE

Azt is megtudtuk, a jubileumi születésnap alkalmából sok-sok meglepetéssel is kedveskednek a szervezők a fesztiválozóknak: az első 555, a fesztivál területére becsekkoló vendég egy kuponnal lesz gazdagabb, mely segítségével kedvezményesen juthat hozzá a 2024-es SZIN belépőjéhez. Mint Kolonics Erika elárulta, alaposan rágyúrtak a fesztiválozók a kedvezményre, már a délelőtti beszélgetésünkkor túl voltak az 555-ik látogatón.

A NAGYSZÍNPADRA NÉZŐ KILÁTÓBA IS FELJUTHATNAK A SZERENCSÉS FESZTIVÁLOZÓK

Azonban lesz még meglepetés bőven a SZIN ideje alatt: a nagyszínpaddal szemben a főszponzor, Coca-Cola támogatásával egy körülbelül 30 fő befogadására alkalmas kilátót építettek, ahová a szerencsések különböző játékok nyereményeként juthatnak fel, s csodálhatják meg Szeged páratlan panorámáját és kedvenc előadójuk koncertjét.

MÚLTIDÉZŐ VÁNDOR VURSTLI VÁR A LÁTOGATÓKRA

Ezen kívül újdonság a Coca-Cola SZIN-en a Vándor Vurstli, ahol minden korosztály megtalálja a számára érdekes programokat, ahol korosztálytól függetlenül mindenki egyformán számíthat érdekes meglepetésekre. A Karzat Színház múltidéző házi vidámparkja, a magyar vásári szórakoztatás városligeti hagyományainak őrzőjeként varázslatos játékokkal várja a nagyérdeműt. Lesz itt:

  • kikiáltó,
  • bűvész,
  • jós,
  • célbalövő,
  • és még sok-sok minden.

És ezzel még nincs vége a meglepetések sorának, hogy pontosan mire számíthatsz még az idei SZIN-en, arról Galyas Richárd kollégánk videójában Kolonics Erika főszervező és Schumacher Vanda, a SZIN Fesztivál Arca mesélt nekünk.

Operatőr: Galyas Richárd

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb