Kikapcs

Négy nemzetközi sztár és közel százkilencven hazai koncert – már hosszú kígyózó sor van a bejáratnál, elstartolt a SZIN

Hosszú sor kígyózott már reggel 10 órakor a Parfürdőn, hiszen ma elstartolt a SZIN Szegeden! Négy napon át, több mint tíz helyszínen több mint kétszáz programot kínál az idén ötvenöt éves Szegedi Ifjúsági Napok, köztük négy nemzetközi sztárt és közel százkilencven hazai koncertet. Sőt, akár beszélgetéseket vagy táncházat, és idén új színfoltként a magyar vásári szórakoztatás hagyományait nemzetközi szinten is ismertté tevő Vándor Vurstlit is megtekinthetjük. A SZIN rekordlátogatottságra számít, a bérletek már napokkal ezelőtt elfogytak, napijegyekből még akad, de péntekre már az is elfogyott, röviden: szerdán kinyitott a Coca-Cola SZIN.

A KEZDETEK

„Ezrek és ezrek érkeztek (…) Soprontól Szabolcsig, Budapesttől a békési falvakig, megmozdultak a fiúk és lányok, hogy eljöjjenek erre a nagyszerű (…) randevúra” – számolt be a helyi lap a korai SZIN-ről, az első hazai fesztiválról, ami már a Woodstock előtt egy évvel meglebegtette a fesztiválozás szabad életérzését Szegeden. Egy akkori látogató pedig így emlékezett vissza ezekre az időkre: “A fesztiválra érkező fiatalok ezen a néhány napon elengedhették magukat, önfeledten szórakozhattak, mindenféle retorzió nélkül. Az akkori államhatalom nem véletlenül hagyta ezt, hiszen az év többi napján nem néztek jó szemmel azokra a fiatalokra, akik hosszú hajjal, trapéznadrágban jártak és nyugati zenéket hallgattak.” 1968-ban elindult tehát valami: az önfeledt, közös bulizás élménye, a nagy elmerülés egy véget érni nem akaró programáradatban. Azóta évről-évre ezért is várjuk a nyarat, és vonulunk fesztiválról, fesztiválra, kisebbről, nagyobbra. 55 évvel ezelőtt a Szegedi Ifjúsági Napok volt az első, és évek óta a SZIN a szezonban az utolsó fesztivál, amit nem lehet kihagyni – olvasható a szervezők szerdai közleményében.

RITA ORA ÉS TIMMY TRUMPET SZEGEDEN

Mint megírtuk, a Coca-Cola SZIN, mint minden évben, idén is több világsztár vendéget is meghívott a Tisza-parti buliba. Idén januárban tért vissza Rita Ora, a harmadik albuma beharangozó kislemezével és július 14-én érkezett meg a nagy korong, így biztosan több dal felcsendül majd róla élőben augusztus 26-án, az énekesnő koncertjén Szegeden, a SZIN-en. Hatalmas sikerrel robbant be a nemzetközi zenei életbe 2016-ban a Lukas Graham zenekar, a csapat szintén egy vadiúj hanganyaggal érkezik, amit szintén a SZIN közönsége hallhat itthon először élőben. Itt lesz továbbá Alok, egy igazi szupersztár, aki a világ legjobb lemezlovasait sorba állító DJ Mag listáján a rendkívül előkelő, 4. helyen szerepel, és Szegedre tart Timmy Trumpet is, ő jelenleg a 8. a világ legjobb Dj-it rangsoroló listán. A napi bontást itt találod:

HAZAI ZENEKAROKBÓL SEM LESZ HIÁNY

A magyar felhozatalban pedig ott van a hazai élvonal színe-java, – sok más mellett – Majka, Azahriah, a Halott Pénz, Krúbi, a Carson Coma, a Quimby, a Wellhello, az Ivan & The Parazol, a Margaret Island, a Bohemian Betyars, Ganxsta Zolee és a Kartel, a Budapest Bár, a Bëlga, Dzsúdló, Beton.Hofi, Lil Frakk x 6363, Pogány Induló x Ótvar Pestis, de fellép a Parno Graszt, a Söndörgő, Szabó Balázs Bandája, valamint feltörekvő tehetségek sora, csak győzzük befogadni. 

VÁNDOR VURSTLI

Újdonság a Coca-Cola SZIN-en a Vándor Vurstli, ahol minden korosztály megtalálja a számára érdekes programokat, ahol korosztálytól függetlenül mindenki egyformán számíthat érdekes meglepetésekre. A Karzat Színház múltidéző házi vidámparkja, a magyar vásári szórakoztatás városligeti hagyományainak őrzőjeként varázslatos játékokkal várja a nagyérdeműt. 

REPOHÁR, A PÉNZ VISSZA JÁR

A Szegedi Ifjúsági Napok már 2008-ban élharcosa volt a repohár bevezetésének, egy évvel később, a teljes fesztivál zöldítése miatt meg is kapta első, és azóta is egyedüli magyar fesztiválként a fesztiválok környezettudatos tevékenységét minősítő nemzetközi Greener Festival Awards elismerést. A Coca-Cola SZIN – folytatva a hagyományokat -, idén is repohárban szolgálja ki a látogatókat, és – mint mindenhol – itt is betétdíjat kell fizetni az első pohárért, ami 700 forint lesz. A fesztivál végén pedig, ha valaki úgy dönt, vissza is válthatja a poharat a Mastercard Visszaváltó Ponton, ahol a betétdíj teljes árát visszatérítik majd, készpénzmentes fesztiválként a Festipay- vagy bankkártyára.

A nap folyamán még több interjúval és videós összeállítással érkezünk a helyszínről!

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb