Közélet

Futás, felülés és fekvőtámasz – szeptember 11-én indul a kiképzés az új Lynx-zászlóaljhoz Hódmezővásárhelyen, még mindig várják a jelentkezőket

A világ egyik legmodernebb harcjárművének kezelésére most kiemelt illetményért jelentkezhetnek a fiatalok a Magyar Honvédség kötelékébe. Aki a Lynx-zászlóaljhoz csatlakozik, bruttó 737 ezer forintos fizetéssel kezdheti meg katonai pályáját Hódmezővásárhelyen – közölte szerkesztőségünkkel a Magyar Honvédség pénteken, majd hozzátették, hogy a kiképzést Hódmezővásárhelyen kell teljesíteni, és szeptember 11-én indul.

„Az újonnan beérkező modern eszközeink kezelésére katonákra van szükségünk, és elkezdhetjük ezekhez az eszközökhöz szükséges toborzást is. Úgy is mondhatnánk, hogy embert várunk a vasra” – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf, honvédelmi miniszter augusztus 11-én pénteken, Szentesen a toborzókampány beharangozó rendezvényén.

A LEGMODERNEBB HADITECHNIKA KÖZÉ TARTOZIK A LYNX

A szerkesztőségünknek küldött közleményben kiemelték továbbá, hogy a Lynx („Hiúz”) egy páncélozott gyalogsági harcjármű, amely egy a világ legmodernebb haditechnikai eszközei közül. A hódmezővásárhelyi MH Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandárnál felálló úgynevezett Lynx-zászlóaljba várja most a fiatalok jelentkezését a Magyar Honvédség. A szolgálatból eredő fizikai követelmények, kiképzések, a modern haditechnikai eszközök kezeléséből adódó felelősség anyagi elismerését fejezi ki a bruttó 737 ezer forintos alapilletmény.

NYOLC HETES KIKÉPZÉS VAN

A szeptember 11-én induló 8 hetes kiképzést a hódmezővásárhelyi alakulatnál kell teljesíteni. Ezen időszakban csak hétvégente lehet hazajárni. Az alapkiképzés során a résztvevők megismerik többek között a katonai élet szabályait, a terep jellemzőit, a harcászati ismereteket és a rendszeresített egyéni fegyverek kezelését. Ennek befejezése után mindenki egészségügyi alkalmassági vizsgálaton vesz részt, amely általános egészségügyi és pszichikai vizsgálatból, valamint fizikai alkalmassági felmérésből áll. Utóbbi 3200 méter futás és 2-2 perc alatt felülés és fekvőtámasz teljesítését jelenti.

A programba az jelentkezhet, aki

  • a 18. életévét betöltötte,
  • cselekvőképes,
  • büntetlen előéletű,
  • rendelkezik magyar állampolgársággal,
  • és megvan a minimum 8 általános iskolai végzettsége.

A jogosítvány (B/C/D kategóriás) előnyt jelent, de nem feltétel. Aki megfelel minden feltételnek, szeptember 11-én kezdheti meg kiképzését Hódmezővásárhelyen.

Jelentkezni lehet országszerte bármelyik toborzóirodában vagy a Magyar Honvédség karrieroldalán az iranyasereg.hu oldalon.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb