Közélet

Úton a Lynx, a Magyar Honvédség új vadmacskája – a 47-esen kapták lencsevégre

Úton volt a Lynx, a Magyar Honvédség új vadmacskája. Csütörtök este 19 óra körül a 47-esről tartott az M5-ös autópályára, ekkor csípte el Viktor olvasónk is. A harcjármű egyébként a világ egyik legkorszerűbbnek tartott gyalogsági tankja, hossza 8,49 méter, szélessége 3,8 méter, hatótávja 410 kilométer, míg sebessége 65 km/h. A 45 ezer kilós jármű 11 fős személyzet befogadására képes.

Viktortól fotót is kaptunk róla, köszönjük szépen!

A Lynxről annyit érdemes még tudni, hogy a mozgásról egy automata váltóval összekapcsolt, 6 hengeres, 1463 lóerős Liebherr D9612 turbodiesel motor gondoskodik. Egyik fő erőssége a moduláris felépítés, így a kilenc, felszerelt lövészkatona szállítására alkalmas alapjárműből a feladatnak megfelelően lehet kialakítani különböző eszközöket, például sebesültkihordó, felderítő, légvédelmi vagy éppen műszaki harcjárművet – ezt már a novekedes.hu írja róla.

Érdekesség, hogy a Magyar Honvédség pont ma tett közzé egy videót, amin bemutatják az új „vadmacskát”:

Sőt, a Hiúz páncélozott harcjárművel felszerelt lövész zászlóaljba most bruttó 737 ezer forintos bérezéssel várja a jelentkezőket a Magyar Honvédség Hódmezővásárhelyre.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb