Szegedi ArcokVideo365

Szegedi Hősök: vastaps fogadta a szegedi rendőröket, akik a Belvárosi hídról rántottak vissza egy ugrani készülő fiatalt a SZIN bejáratánál (videón az akció)

A Belvárosi híd újszegedi oldaláról, a fesztivál területére vezető oldallépcső környékén akart leugrani egy fiatalember – tudtuk meg több, egymástól független forrásunktól, az esetről Szeged365 olvasói videókat is kaptunk. Mint írtuk, este fél 9 környékén másfél tucat szegedi rendőr érkezett ki a helyszínre, akiket – miután megfékezték a láthatóan bódult állapotban lévő, agresszíven viselkedő srácot – a SZIN főbejárata előtt várakozó közönség vastapssal ünnepelte.

Az esetről egy újabb olvasói videót is kaptunk, amelyen a konkrét akció is jól látható. A huszonévesnek tűnő fiatal férfi a híd lábazatán áll, kívülről, miközben a járda felől álló rendőrök – akik olvasói beszámolók alapján 16-18 fős csapatban érkeztek ki – szavakkal próbálták nyugtatni, meggyőzni.

A felvételen az látszik, ahogy a Szegedi Rendőrkapitányság kollégái egy megfelelő pillanatban elkapják és együttes erővel a saját oldalukra rántják át az illetőt. Mindezt úgy, hogy a csapat egy része belülről húzta, a rendőrök másik fele pedig átugrott a srác oldalára. Az intézkedés laikus szemmel nézve is profin, villámgyorsan zajlott, úgy, hogy a delikvensnek esélye sem volt újra a hídláb külső része felé venni az irányt.

Az akciófilmekbe illő intézkedés zajos sikert aratott, a videó utolsó másodperceiben már az hallatszik, ahogy a SZIN főbejárata felé tartó fesztiválozók megtapsolják a derekasan helyt álló szegedi rendőröket.

Információink szerint a helyszínre kivezényelt 16-18 rendőr körbeállta a földre rántott fiatalt, majd addig nem engedték el, amíg az általuk kihívott mentős egység meg nem érkezett.

Hálásan köszönjük a beküldött videót, a Szegedi Rendőrkapitányság kollégáinak pedig azt, hogy ennyire profin oldották meg a hajmeresztő szituációt!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb