Kikapcs

Két nap alatt több mint tíz program – fesztivállal indul a bábszínházi évad Szegeden

A hétvégén a SZINkópé Fesztivállal kezdi évadát a szegedi Kövér Béla Bábszínház. Az immár harmadik alkalommal megrendezett fesztiválnak szombaton és vasárnap a bábszínház épülete és az előtte található sétány ad helyet.

Mint megtudtuk, a két nap alatt több mint tíz program közül választhatnak az érdeklődők. A Kövér Béla Bábszínház három saját előadással készül. A legkisebbeket a Kukucs és a Rókus Mókus csöppségek színháza várja szombaton és vasárnap, a nagyobbakat pedig az Elhagyatott rét lakói, azaz a kuflik szórakoztatják szombat délelőtt. A zalai Hottón alapított családi bábszínház pedig, a Ziránó Egyszer fenn “Egészen elröppent időutazás a szárnyak nyomában” címmel tart előadást.

MARIONETT ELŐADÁS IS LESZ

A zalaegerszegi Griff Bábszínház is Szegeden vendégeskedik a hétvégén Négy Égtáj elnevezésű interaktív játszóterével, amelyet mindkét napon kipróbálhatnak a látogatók. Különleges bábtechninkákból sem lesz hiány, hiszen két marionett-előadás is érkezik a Kövér Béla Bábszínházba. Majoros Ági Piroska és Farkas meséjét hozza el Szegedre, a Bábakalács Bábszínház pedig a világ legkisebb cirkuszával kápráztatja el a közönséget. A Bábakalács Bábszínház a Szomorú királykisasszony tanulságos meséjét is elmeséli tíz lenyitásban és kilenc felnyitásban kicsinyek és nagyok mulattatására vasárnap délután.

A ZENÉT ÉS TÁNCOT KEDVELŐK SEM MARADNAK PROGRAM NÉLKÜL

A zenét és táncot kedvelők sem maradnak program nélkül. A bábszínház társulata bábkoncerttel készül, szombaton pedig a HolddalaNap zenekar tölti meg muzsikaszóval a bábszínház Nagytermét. A fő programok mellett bábsimogatás és -készítés, zeneszőnyeg, verskukker és Port Ciggedin Totó is várja az érdeklődőket.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb