Szegedi Arcok

Az SZTE-s diákok is lázasan dolgoznak azon, hogy minél gördülékenyebb legyen a 35. Nemzetközi Informatikai Diákolimpia Szegeden

Tréning napot tartottak augusztus 27-én azoknak az önkénteseknek, akik a 35. Nemzetközi Informatikai Diákolimpián csapatvezetőként vesznek részt, hozzájárulva ezzel az esemény sikerességéhez. Az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban gyülekeztek a csapatvezetők, hogy felkészülten kezdhessék a ma startoló versenyt.

Az augusztus 28. és szeptember 4. közötti nemzetközi versenynek idén Magyarország, s a Szegedi Tudományegyetem ad otthont. Ebből az alkalomból az SZTE-s diákok is lázasan dolgoznak azon, hogy minél gördülékenyebb lehessen az informatikai olimpia. A csapatvezetők a 89 ország képviseletében érkező csapatokat segítik majd a rendezvény ideje alatt. A megnyitón elhangzottak és a nap folyamán elsajátított tudás ebben lesz segítségükre. A mintegy 100 csapatvezető 99%-a SZTE-s diák – tudtuk meg az egyetemtől.

SZÍNVONAL ÉS KIVÉTELES ALKALOM

“A jelentkezéskor éreztem, hogy ez óriási esemény lesz, melynek részese lenni szervezői oldalról roppant emlékezetes lesz. Rengeteg ember fog itt Szegeden összegyűlni, mely nem csupán a színvonalat mutatja, de kivételes alkalmat is jelent új kapcsolatok kialakítására” – fogalmazott a nap megnyitója előtt az egyik SZTE-s diák.

“Az egyetemen is informatikát tanulok, így azt éreztem alapból van kapcsolódásom ehhez a diákolimpiához. Remek lehetőséget látok arra, hogy az angoltudásomat is fejleszthessem ezáltal” – válaszolta egy másik SZTE-s hallgató arra a kérdésre, hogy mi volt a motivációja a jelentkezéskor.

Lelkesen készül tehát mindenki a nemzetközi versenyre. Az eseményt szakmai rendezvények is kísérnek, amelyek nyitottak minden érdeklődő számára.

Hogy milyen lesz az IOI 2023 Szegeden? Kisokosunkban mutatjuk:

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb