Kikapcs

Rita Ora szerb zászlóval búcsúzott Szegedtől, az albán kommentelők kiakadtak

Timmy Trumpet magyar zászlót lobogtatva, magyar feleségével, Ismerős Arcokat veretve búcsúzott Szegedtől, addig a koszovói albán születésű Rita Ora szombaton egy szerb zászlóval énekelt a színpadon, amit sokan rossz néven vettek.

Teltházzal dübörgött a SZIN Szegeden, a pénteki napot Azahriah, Majka és Timmy Trumpet vitte, addig szombaton Rita Ora csapott bele a lecsóba. A koszovói származású albán énekesnő a SZIN-en tartott fellépésén magyar helyett viszont szerb zászlóval jelent meg, ami a közösségi oldalakon az albán kommentelők részéről sok negatív véleményt szült. A videót itt találod.

CSAK AKKOR LÁTTA MEG MILYEN ZÁSZLÓ VAN NÁLA, AMIKOR LEJÖTT A SZÍNPADRÓL

A Magyar Szó szerint Ora később úgy magyarázta meg az esetet, hogy a koncerten a közönség soraiból dobták be a színpadra a zászlót, ő pedig a reflektorok fénye miatt nem látta, hogy pontosan melyik országéról van szó. Azt hitte, hogy Magyarországéról, és csak akkor látta, hogy a szerb zászló volt nála, amikor lement a színpadról.

KOSZOVÓ ÉS SZERBIA, NEM FELHŐTLEN A KAPCSOLAT

Koszovó és Szerbia között hosszú évek óta nem felhőtlen a viszony. Koszovó, illetve a Koszovói Köztársaság vitatott jogállású terület a Balkán-félszigeten. A helyi albán többség által egyoldalúan kikiáltott államot a világ országai csak részben ismerték el. Szerbia és az ENSZ nem ismeri el Koszovó függetlenségét, s mind a mai napig ENSZ-irányítás alatt álló területnek tekintik a szuverén Szerbia területén. Szerbia alkotmánya értelmében Koszovó és Metóhia Autonóm Tartománynak nevezik a területet. Az utóbbi időben különösen paprikás volt a helyzet, májusban zavargások törtek ki, amelyben több magyar katona is megsérült.

ELSÍRTA MAGÁT RITA ORA SZEGEDI KONCERTJÉN

A musicdaily egyébként azt írja, hogy egyébként nem okozott csalódást az énekesnő, ugyanis szó szerint a legnagyobb slágerei fértek csak bele a szegedi setlistjébe, illetve egy élő dalpremier is, ami Joel Corry-val való közöse volt. Volt az Anywhere, a Let You Love Me, a Ritual, a For You, a Black Widow, a Praising You, a You Only Love Me, sőt még a Body On Me is, na meg persze a Your Song is, ami talán a legnagyobb slágere az énekesnőnek – ez volt az a pillanat, amikor először azt mondta a mikrofonjába, hogy libabőrös lett attól, amennyire tisztán vissza- és vele énekelte a közönség a dalszöveget, majd ezt meg is mutatta a kamerán keresztül. Pillanatokkal később már azt mondta, hogy nagyon köszöni ezeket a pillanatokat és, azt is köszöni, hogy megsiratta a közönség.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb