Kikapcs

Libabőr: Timmy Trumpet magyar zászlót lobogtatva, magyar feleségével, Ismerős Arcokat veretve búcsúzott Szegedtől

Óriásit ment az ausztrál hardstyle-félisten, Timmy Trumpet az újszegedi Partfürdőn, aki hol megpróbálta letépni a fejünket, hol bekevert egy kis Korda Gyuri bácsi féle Repteret, de az igazi show-t a fináléra hagyta: az Ismerős Arcok – Nélküled című slágerével búcsúzott, óriási magyar zászlót lobogtatva, magyar feleségét, Tomcsányi Anettet a színpadra szólítva. Apropó, a végén még egy pezsgősüveget is széttört a saját fején, reméljük, nem fájt nagyon. Szubjektív beszámoló érkezik, egy kis közéleti szösszenettel a végén.

Nem véletlenül volt teltházas a pénteki nap a SZIN-en: már a Papp László Budapest Sportarénát 21 évesen megtöltő Azahriah és az örök szegedi kedvenc, a fesztiválhoz ezer szálon kötődő Majka is garancia volt a nagy tömegre, de az ausztrál Timmy Trumpet érkezése a rendezvény történetének egyik legügyesebb húzása volt. A világ nyolcadik legmenőbb lemezlovasa (a roppant rangos DJ MAG 100-as listája szerint) félig-meddig már hungarikumnak számít, miután tavaly nyáron egy magyar lányt vett feleségül, sőt, hetekig arról cikkezett a sajtó, hogy Magyarországra fognak költözni, azonban ez elmaradt.

A Tisza-parti őrület azonban mindent hozott, amit a 41 éves világsztár rajongói megszokhattak:

  • volt kamutrombitálás,
  • óriási hangulat,
  • pezsgősüveg szétverés Timmy fején,
  • telefonvakuval jobbra-balra hajladozás,
  • porrá remixelt örökzöld slágerek a 80-as évekből, hardstyle, big room vagy éppen melbourne bounce stílusokban, közéjük keverve olyan nemzeti kincsek, mint Korda Gyuri bácsi és a Reptér című elpusztíthatatlan házibuli-klasszikus.

Nyilván, aki grammra kimért zenei élményre vágyik, nem Timmy Trumpet szettre megy (ebből a szempontból Azahriah vagy az istennő hangú Nikával fellépő Majka nyilvánvalóan erőteljesebebet nyújtott), de ha az ember fia szeretne marha nagyot tombolni, a világ leghíresebb trombitása tökéletes választás. A szegedi fellépés pont azt hozta, amit vártunk tőle, orbitális bulit csinált az ausztrál, én úgy ugráltam, mint utoljára 14 évesen a sulidiszkóban, az igazi libabőrös meglepetés pedig a végén érkezett:

  • a fellépés vége előtt előkerült magyar felesége, akivel már hetedik éve alkotnak egy párt, jött egy kis színpadi ölelkezés-smacizgatás,
  • majd elindult az Ismerős Arcok – Nélküled című slágere,
  • Timmy Trumpet pedig egy óriási magyar zászlót lobogtatva zárta a Tisza-parti show-t.

A közönség reakciója nem maradt el, libabőrös percek következtek:

https://www.tiktok.com/@szeged365/video/7271532395122265376

Nyilván, rá lehet vágni, hogy “ügyes marketing húzás”, de a mi lelkünknek kifejezetten szimpatikus gesztus volt a dolog, már csak azért is, mert a Petőfi- és Máté Péter-díjas együttes tiltott gyümölcsnek számít Szegeden. Mivel jobboldali előadóként vannak elkönyvelve, önkormányzati cégek által szervezett rendezvényekre (ilyen a SZIN, a Szegedi Borfesztivál, a Bortér, a Szegedi Majális és még sorolhatnánk) éppúgy nem hívják őket, mint az Eddát, a Beatricét, Ákost vagy a bulvársajtót rendre megtöltő Tóth Gabit. Péntek este viszont Timmy Trumpetnek köszönhetően úgy üvöltött a Nélküled a Partfürdőn, mintha Nyerges Attila együttese személyesen lépett volna fel a SZIN-en. Extra poén volt, hogy egy Facebook poszt szerint még Botka László is kint volt, szóval, végre Szeged polgármestere is hallgathatott egy kis (jóféle) Ismerős Arcokat.

A cikkünkben említett, Timmy fején történő pezsgősüveg-széttörés már nem először történik meg az ausztrál sztárral, bízunk benne, hogy most is megúszta agyrázkódás-mentesen.

A SZIN ma este a Wellhelloval, a BSW-vel és Rita Orával zárja a sorban ötvenötödik felvonását.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb