Mindenmás

Erdőtüzet okozott egy férfi Öttömösön, 3 ezer négyzetméternyi területen semmisült meg az aljnövényzet

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói lezárták a nyomozást azzal a fiatal férfival szemben, aki erdőtüzet okozott Öttömösön – tudtuk meg a rendőrségtől kedden. A férfi miatt 3 ezer négyzetméternyi területen semmisült meg az aljnövényzet.

Mint kiderült, a rendőrségre 2023. április 30-án este érkezett hívás, mely szerint Öttömösön, egy erdős területen tűz ütött ki. A bejelentő elmondta, hogy a tüzet ő okozta, de nem szándékosan – csupán egy kisebb nyárfamagszőrzetet gyújtott meg kirándulása során. Azonban ez a kis szikra is elégnek bizonyult ahhoz, hogy a lángok gyorsan terjedjenek tovább, így nem volt esélye megelőzni a későbbi kárt. Az esemény 3000 négyzetméternyi erdős területet érintett, ezen a részen az aljnövényzet megsemmisült.

A területen egyébként másnap, május elsején újra kigyulladt az aljnövényzet, így kétszer is ki kellett vonulnia a tűzoltóknak:

BEISMERTE TETTÉT

A férfi a kihallgatásán beismerte a bűncselekmény elkövetését, meggondolatlanságát megbánta. A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság lezárta a rongálás vétsége miatt indult eljárást, az ügy iratait pedig megküldte az ügyészségnek.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb