Közélet

Bartók Csaba a lemondásról: Egy sorral hátrébb állok és lehetőséget adok másnak, aki reményeim szerint jobban, ügyesebben, nagyobb sikerrel fogja megvívni ezt a feladatot Szegeden

Nagyon úgy fest, hogy ez a hét a lemondások hete lett Szegeden, hiszen szerdán derült ki, hogy Róth Márton, a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatalt vezető főispán is távozik, majd ma Bartók Csaba is lemondott az országgyűlési választókerületi elnöki posztjáról, és a szegedi alapszervezetet sem ő vezeti már. Ezt Mihálffy Béla, országgyűlési képviselő is megerősítette szerkesztőségünknek. Bartók Csabát délután értük el telefonon, mint szerkesztőségünknek mondta, nem a Fidesztől vett búcsút, hanem az elnöki posztoktól, és szeretne főként a vállalkozásaira fókuszálni a következő időszakban.

Bartók Csaba, az egykori válogatott kézilabdázó egyébként 2018-ban, majd 2022-ben indult a Fidesz színeiben Csongrád-Csanád megye 1-es számú választókerületében az országgyűlési választáson. Utóbbinál Szabó Sándor és Szabó Bálint volt az ellenfele. Végül Szabó Sándor jutott be az országgyűlésbe. Akkor azt nyilatkozta, hogy annak ellenére, hogy Szabó Sándor legyőzte olyan eredményt értek el, mint még soha, és az ország választói megmutatták, hogy merre kell menni, azaz előre megyünk nem hátra.

ÉREZNI LEHETETT ELŐRE A MAI BEJELENTÉST

A választás után több mint egy évvel, ma azonban lemondott a Fidesz Csongrád-Csanád Vármegyei 1-es számú országgyűlési választókerületi elnöki posztjáról, és a Fidesz Szegedi Alapszervezetének elnöki posztjáról is. Telefonon értük el a politikust, aki úgy véli, hogy aki politikai fogyasztó, az érezhette előre a mai bejelentést.

“Szerintem egy egyszerű racionális döntés végeredménye, és ennek a bejelentése történt meg ma” – emelte ki, majd hozzátette, hogy a Fidesz döntéshozói köréből ő ezáltal kilépett. Az, hogy a jövő, vezetői szinten hogy fog alakulni, az már nem az ő döntése. Bízik benne, és biztos benne, hogy a lehető legjobb döntés születik majd a Szeged környéki konzervatív gondolkodású emberek számára. Azt is kiemelte, hogy tény, hogy könnyű dolguk nem lesz, de ezt az elmúlt 20 év szépen bizonyítja.

SEMMI SEM TART ÖRÖKKÉ

“Biztos voltam benne, amikor belevágtam, hogy ez nem fog örökké tartani, mint ahogy senkinek sem tart mindörökké egy-egy tisztség viselése. Az akkori elhatározásom sem az volt, hogy erre most az életemet is rátenném. Az addigi, azaz a 2018 előtti életemet sem adtam fel, a vállalkozásaimat, a sportklubot sem, minden rám eső feladatot azóta is elláttam és ellátok. Természetesen mindig ezek voltak az elsők számomra. Eddig, ha úgy tetszik, egy társadalmi munkát vállaltam ebben a vonatkozásában elnökként, és ilyen formában a munkától, és felelősségtől váltam most meg. Rengeteg dolgom, munkám van, és borzasztóan örvendek, ha azoknak eleget fogok tudni tenni, nap mint nap” – mesélte a politikus.

EGY SORRAL HÁTRÉBB ÁLL

“Természetesen napi szinten fogyasztom a politikát, és biztos vagyok benne, hogy ez a szokásom nem fog változni, de egy sorral hátrébb állok, és lehetőséget adok másnak, aki reményeim szerint jobban, ügyesebben nagyobb sikerrel fogja megvívni ezt a feladatot itt Szegeden” – hangsúlyozta lapunknak Bartók Csaba.

A szegedi Fidesz egyébként később dönt majd arról, hogy ki követi Bartókot a Fidesz szegedi elnöki posztján, a vármegyei országgyűlési választókerületi elnök helyről pedig maga Orbán Viktor hoz majd döntést.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb