Kikapcs

Tarol a szegedi ókori Kína-kiállítás, csütörtökön a 35 ezredik látogatót köszöntik az intézményben

Hatalmas megy a Móra Ferenc Múzeum ókori Kína-kiállítása, hiszen augusztus közepén köszöntötték a 25 ezredik látogatót, és ma azt közölte az intézmény szerkesztőségünkkel, hogy csütörtökön már a 35 ezrediket fogják megajándékozni. Tehát, két és fél hét alatt 10 ezren voltak kíváncsiak a tárlatra.

Továbbra is nagy érdeklődés övezi a szegedi ókori Kína-kiállítást: az agyagkatonákat és a Sanghajból érkezett kincseket bemutató tárlatra a nyár folyamán is sokan kíváncsiak voltak. Augusztus 31-én, csütörtökön délután már a 35 ezredik látogatóra számítanak, akit ajándékcsomaggal fognak köszönteni – írta lapunknak a múzeum. Az ajándékcsomagot Vincze Máté, a Kulturális és Innovációs Minisztérium közgyűjteményekért és kulturális fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára fogja átadni a szerencsés látogatónak.

KÍNA KÜLÖNLEGES VILÁGA

Mint tovább kiemelték, a kiállításon közel félszáz agyagkatonán és csodálatos ókori kincseken keresztül ismerhetik meg az érdeklődők az ókori Kína különleges világát. A tárlat egyik kiemelt darabja egy uralkodói halotti jádepáncél, mely összesen közel 1500 apró jádelapból áll.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb