Mindenmás

Napi pakk: kellemes, hőségmentes időjárással indul az iskola Szegeden, mától lezárják az egyik legforgalmasabb vasúti átjárót a városban

Iskolakezdéssel és forgalmas vasúti átjáró lezárásával érkezik az újabb hét Szegeden. Vasárnap egy kisebb hidegfront érte el az országot, amelynek köszönhetően Szegeden is lehűlt a levegő. Hétfőn ennek megfelelően kellemes időjárásunk lesz, napsütéssel, hőség nélkül. Mától érdemes kerülni a Tompai Kapu úti vasúti átjárót, ugyanis felújítási munkálatok miatt az átjáró mellett terelőút épült, ezen keresztül lehet – váltakozó irányban – közlekedni az átépítés ideje alatt. Jó reggelt, ez itt a Szeged365 Napi pakk, a kávéd mellé!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden Rozália nevű olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 140 éve ezen a napon született Czóbel Béla Kossuth-díjas festő, kiváló művész
  • 101 éve ezen a napon született Zempléni Kornél, Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, zenepedagógus
  • 61 éve ezen a napon a Beatles megkezdte munkáját a EMI Abbey Road Studióban
  • 44 éve ezen a napon Budapesten meghalt Öveges József, fizikusprofesszor
  • 55 éve ezen a napon a Rolling Stones Street Fighting Man című számát betiltották Chicagóban és több amerikai városban
  • ma ünnepli 42. születésnapját Beyoncé amerikai énekesnő, színésznő a Destiny’s Child egykori tagja

KELLEMES IDŐJÁRÁSSAL INDUL AZ ISKOLA SZEGEDEN

Vasárnap egy kisebb hidegfront érte el az országot, melynek köszönhetően egy kicsit lehűlt a levegő. Ennek köszönhetően ma kellemes, napsütéses napunk lesz Szegeden, hőség nélkül, 28 fok körüli időjárással.

Hétfő reggelre délen és keleten akár pára, köd képződhet. Napközben már sok napsütésre van kilátás Szegeden, csapadék sehol sem várható, de ártalmatlan gomolyfelhők azért még lehetnek az égen. Élénk, erős lesz az északi-északkeleti szél. Délutánra 23 és 27 fok közé melegedhet a levegő.

MÁTÓL LEZÁRJÁK A KLEBELSBERG-TELEPI VASÚTI ÁTJÁRÓT

Felújítják a Szeged-Rendezőhöz tartozó, Tompai Kapu úti vasúti átjárót. A megnövekedett közúti forgalom miatt ugyanis szükségessé vált az átkelő karbantartása: megerősített teherbírású, gépjárművel és kerékpárral közlekedőknek egyaránt komfortosabb átjutást biztosító útátjáró elemeket – úgynevezett nagyobb teherbírású STRAIL gumielemes útátjárórendszert – építenek be. A felújítás befejeztével biztonságosabb közúti áthaladást biztosít a vasúti átjáró az arra közlekedők számára. A munkálatok zökkenőmentes lebonyolítása érdekében közvetlenül a vasúti átjáró mellett terelőút épül, ezen keresztül lehet – váltakozó irányban – közlekedni az átépítés ideje alatt. A munkálatok idejére a vasúttársaság az arra közlekedők, valamint a zajjal járó munkavégzés miatt a lakosság türelmét kéri.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb