Sport

Óriási megtiszteltetés: új ösztöndíjprogramot indított a Magyar Ökölvívó Szakszövetség Hivatásos Tagozata, az első két támogatott pont szegedi lett

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség Hivatásos Tagozata idén szeptemberben indította el Sportösztöndíj programját, melynek keretében a legjobb magyar profi versenyzők kapnak anyagi támogatást három hónapon keresztül. A remek hír azért is fontos számunkra, mert az első két ösztöndíjas pont szegedi lett! Az elismerő támogatásban az ökölvívás helyi képviselői, Magyar Kinga és Kis Máté részesülhetett.

Minden időszakban egy női és egy férfi ökölvívó részesül a támogatásban, elsőként a hölgyek közül a WBO váltósúlyú világranglista vezetője, Magyar Kinga, a férfiaknál pedig az IBO nagyközépsúlyú nemzetközi bajnoka, Kis Máté kapta az elismerést – olvasható a Magyar Ökölvívó Szakszövetség Hivatásos Tagozat közösségi oldalán. Mint megtudtuk, hétfőn volt az átadó, és mind a két szegedinek hatalmas elismerést jelent ez.

KITETTEK MAGUKÉRT A SPORTOLÓINK

Kinga és Máté is kitett magáért az elmúlt időszakban. Mint megírtuk, Kinga a WBO ranglista élén van jelenleg. Az edzője, Simon Zsolt elárulta szerkesztőségünknek, hogy hatalmas elismerés az, hogy első magyarként pont két szegedi kaphatja meg az ösztöndíjat, és az sem mellékes, hogy az egyikük hölgy.

PONT EGY ILYEN LÖKETRE VOLT SZÜKSÉGE MÁTÉNAK

Kis Máté azt nyilatkozta, hogy az ösztöndíj óriási motivációt jelent neki, pont egy ilyen löketre volt szüksége. Érzi azt, hogy értékelik amiért annyit dolgozik és nagyon büszke rá, hogy szegediként elsőként vehet részt az ösztöndíjprogramban. Máté egyébként februárban lett az IBO vadonatúj nemzetközi bajnoka Algyőn. Azt is megtudtuk, hogy hamarosan újra ringbe száll. Az algyőihez hasonlóan a New School Promotion-nel terveznek egy újabb meccset. Az időpont még nincs kőbe vésve, vagy október végén, vagy november elején lesz.

Szívből gratulálunk mind a két szegedinek, irtó büszkék vagyunk rájuk!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb