Szegedi Arcok

Ennyi volt a Moto GP versenyekből Szegeden: a rendőrök elkapták az éjszakai száguldozókat, 30-nál is több szabálysértést követtek el (videóval)

A szegedi rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy férfit, aki – ismerőseivel közösen – rendszám nélküli versenymotorjával rendszeresen veszélyeztette a közlekedés biztonságát a városban. Társai ellen több szabálysértési eljárás indult – tudtuk meg a rendőrségtől csütörtökön.

Mint kiemelték, a rendőrségre az elmúlt napokban több bejelentés is érkezett, hogy esténként Szegeden egy motoros társaság tagjai rendszeresen veszélyeztetik a közlekedés résztvevőit, a szabályokat semmibe véve versenypályaként használják az utakat.

A TILOS JELZÉSEN IS ÁTSUHANTAK

A motorosok nagy sebességgel közlekednek, a közlekedési lámpák tilos jelzését rendre figyelmen kívül hagyják. A Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai azonnal adatgyűjtésbe kezdtek, a kamerafelvételek elemzése és a tanúkihallgatások eredményeként pedig azonosították a négy renitens motorost. Együtt összesen 30-nál több szabálysértést követtek el, többek között: engedély nélküli vezetés, az elsőbbség és előzés szabályainak megsértése, érvénytelen hatósági engedéllyel vagy jelzéssel való közlekedés. Egyikük ellen – mivel forgalmi rendszámát szándékosan leszerelte járművéről – egyedi azonosító jellel visszaélés vétség megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás is indult. Kihallgatásán elismerte tettét. A motoros társaság tagjainak elszámoltatása a Szegedi Rendőrkapitányságon folyamatban van.

Gratulálunk a rendőröknek az eredményes nyomozáshoz, és köszönjük, hogy ismét nyugodtan alhatunk éjszaka!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb