Közélet

Háborognak a vezetésoktatók: ezentúl percre pontosan kell mindent előre könyvelniük

A járművezetők képzéséért felelős Közlekedési Alkalmassági Vizsgaközpont Nonprofit Kft. szeptembertől új adminisztrációs kötelezettséget vezetett be az oktatók számára. Ennek része, hogy a megtartandó órákat előre kell bejelenteni elektronikusan, annak minden adatával: ki vezet, milyen rendszámú autót, pontosan mikor, illetve házszámra pontosan mi az indulási és érkezési hely – írja a változásokról szóló cikkében a Totalcar.

Bár értik az oktatók, hogy a visszaélések visszaszorítása lenne a cél, és hogy a tanulók valóban vezetéssel töltsék az időt, de szerintük ezt nem felesleges adminisztrációval lehet elérni.

NEM ÉLETSZERŰ, HOGY PERCRE PONTOSAN KÖNYVELJENEK MINDENT ELŐRE

Az oktatók szerint például, mivel ők is a közúti forgalom részesei, egyszerűen nem életszerű, hogy percre pontosan előre tervezni tudjanak mindent. Eddig bárki megbeszélhette a tanítványával, hogy egy-két villamos megállóval odébb találkozzanak, vagy fél órával később végezzenek, mindez a rugalmasság ezentúl hivatalosan lehetetlennek látszik.

Az egyik oktató szerint az ilyen adminisztrációs szigortól még nem lesz jobb tanár senki, viszont olyan dolgok is ellenőrzés alá kerülnek, amiknek semmi köze az oktatás minőségéhez. A Totalcar arról is ír, hogy az új rendszer indulását szeptember 4-re tűzték ki, azonban ezt az új rendszert még nem látta senki, hivatalos tájékoztatást is csak pár nappal ezelőtt kaptak az oktatók. Jelenleg egyébként az oktatás nem, de a vizsgára jelentkezések például szünetelnek, éppen a digitális átállás miatt – írja a HVG.

Korábban egyébként hasonló szigorítást kaptak a lángossütők, cukrászdák és kávézók, akiknek viszont élőben kellett volna közvetítenie azt, hogy mennyit esznek és isznak a vendégei:

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb