Szegedi Arcok

A Tiszába vetette magát egy nő Szegeden, egy pecázó férfi mentette ki a vízből

“Éppen kezdtem kipakolni a Belvárosi híd alatt, hogy pecázzak egy kicsit. Tőlem kb 8-10 méterre, egy farmer ruhás 40+ os nő üldögélt, cigarettázott, ivott valami átlátszó folyadékot egy műanyag palackból. Aztán elindult… a Tisza felé” – kezdte a történetét a közösségi oldalán László, aki végül szerencsésen kimentette a vízbe esett nőt csütörtökön délután Szegednél.

László beszámolója szerint először azt gondolta, hogy a nő kicsit lehűti magát, látott már hasonlót korábban is. “De sajnos (ahogy gyanítottam) nem állt meg. Kb 3 méter után elvetődött (lehet hogy meg is botlott a szikla szerű kövek közt.) Na nekem sem kellett több. B@ssza meg felkiáltással elkezdtem hívni a 112-t. Láttam, hogy arccal a vízben lebegett… És épp hogy kiraktam mindent a zsebemből, már indultam is érte. Nagyon sziklás, köves volt a víz alatt. Hála Istennek nem volt sodrás, mert alacsony volt a víz. Jöttek többen segíteni. Látták, hogy megoldom, így csak én lettem vizes derékig, meg szegény nő” – hangsúlyozta.

A DISZPÉCSER NEM TUDTA, SZEGED MEGYIK VÁRMEGYÉBEN VAN

László így folytatta a beszámolót: “egyik kezemben a 112 másik kezemmel próbáltam egyensúlyozni de sajnos nem úsztam meg… beles@ggeltem. Gyors felugrottam, megragadtam a ruháját és kihúztam. Négykézlábra ereszkedett, én tartottam a ruhájánál fogva, miközben öklendezett. Eközben a 112 azt kérdezte, hogy melyik megyében vagyunk?!”. László szerint ezután kapcsolták a rendőrséget. “Velük viszonylag gyorsan megvoltunk. Elég hamar ki is érkeztek. A mentős (akihez a rendőrség után kapcsolt a 112) viszont azt kérdezte a harmadik kérdésben, hogy verejtékezik-e a sérült. Mondtam neki, hogy most húztam ki a Tiszából…? Kb 1 percig volt víz alatt. Lehet hogy kellett volna mintát vennem a vízcseppekből a homlokáról, a hordozható PH mérőmmel gyorsan, hogy válaszolhassak? Szóval nem igazán javult a véleményem a magyar egészségüggyel kapcsolatban!” Mint kiderült, a rendőrök megköszönték és megdicsérték Lászlót, majd később a mentősök is.

Le a kalappal, gratulálunk a sikeres mentéshez!

Idén már nem ez volt az első eset, hogy ki kellett valakit menteni a Tiszából:

Ha úgy érzed, lelki segítségre szorulsz, vagy van olyan ismerősöd, aki veszélyben van, azonnal kérj segítséget! Hidd el, mindig van megoldás, mindig van, aki meghallgat:

  • Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége
    116-123
  • Kék Vonal gyermekkrízis alapítvány
    116-111
  • Akik interneten segítenek:
    www.sos505.hu és www.chat.kek-vonal.hu
    E-mail címek, ahová írásban fordulhatsz:
    [email protected]
    [email protected]

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb