Sport

Egyre jobb formába lendülnek a szegedi kosarasok: a tavalyi év után ismét megnyerte a Matro-kupát a Szedeák, sőt, egy amerikai irányító érkezését is bejelentették

Pécsett folytatódott a felkészülési időszak a szegedi kosarasok számára, akik az előző hétvégén harmadik helyen zártak az oroszlányi MVM Bányász-kupán. Az SZTE-Szedeák szombaton ott folytatta, ahol előző héten abbahagyta: megvédte címét és idén is elhódította a Matro-kupát, sőt, később még egy amerikai irányító leigazolását is bejelentette a klub.

Magabiztos játékkal húzta be ismét a Matro-kupát a Szedeák, akik az elődöntőben az Eszék csapatát, majd a döntőben a Vasas együttesét múlták felül. A szegediek már az első negyed elején kilenc ponttal megléptek, majd másfél perccel a negyed vége előtt már 10 ponttal vezettek. Innentől kezdve gyakorlatilag nem is engedte 10 pontnál közelebb magához ellenfelét a Szedeák, sőt, a második negyed végén 14 pontos előnnyel, 40–26-os állásnál mehettek a nagyszünetre a csapatok.

A NAGYSZÜNET UTÁN IS NAGYSZERŰEN JÁTSZOTT A SZEDEÁK

A meccs második felében is folytatódott a már megszokott forgatókönyv, a harmadik negyed végére pedig már a húsz pontos előny is megvolt a szegedieknek, akik ekkor 55-25-re vezettek már. Komoly izgalmak így nem maradtak a meccs végére, Zsíros egymás után három triplát is bevágott, amivel már 70–41-re vezetett a Szedeák hét perccel a vége előtt. A végén már mindenki lehetőséget kapott, és 32 pontos, magabiztos győzelmet arattak a szegedi kosarasok, így a tavalyi év után idén is megnyerték a PVSK-Matro kupát.

AMERIKAI IRÁNYÍTÓ ÉRKEZÉSÉT IS BEJELENTETTE A KLUB

A 26 éves, 191 cm magas Ryan Woolridge utolsó egyetemi idényében 10 pontot, 4.5 lepattanót és 4 gólpasszt átlagolt a rendkívül erős Gonzaga színeiben, de játszott a Bundesliga (Medi Bayreuth) és a görög bajnokság (Iraklisz Szaloniki) élvonalában is. A tavalyi idényt az NBA második ligájában, a G-League-ben töltötte, 19 perces átlaggal 7 pontot, 4 lepattanót és 2.5 gólpasszt jegyzett az Oklahoma City Blue együttesében. Ő lesz a Szedeák harmadik légiósa, aki szerdán érkezik meg Magyarországra és csütörtökön megkezdi a felkészülést az október 3-i, ZTE elleni bajnoki rajtra.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb