Kikapcs

“Amikor ilyen sokan vagyunk és együtt futunk, az egy olyan plusz erőt ad, amivel élni kell” – ilyen volt a Continental Futóverseny Katus Attilával és Regán Lilivel

Óriási volt a nyüzsgés vasárnap délelőtt a Dugonics téren: Regán Lili a lemezjátszóknál, Katus Attila a színpadon diktálta az ütemet, miközben több, mint 1000-en futócipőt húzva melegítették be izmaikat, hogy aztán megmérettessenek a Continental Futófesztivál 2, 5 és 21 kilométeres távjain. Az esemény jó célt is szolgált, a futófesztiválból befolyt összeget ugyanis két alapítványnak, a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványnak és a Reménysugár Alapítványnak adományozzák a szervezők. Kameránkkal mi is végigkísértük a délelőtt eseményeit, ahol el is csíptük egy-egy beszélgetésre Kalmár Ákost, a Continental Magyarország országos HR vezetőjét, Regán Lili lemezlovast és Katus Attila személyi edző, életmód-tanácsadó, világ- és Európa-bajnok sportolót is.

AZOKAT PRÓBÁLJUK SEGÍTENI, AKIKNEK A LEGNAGYOBB SZÜKSÉGÜK VAN RÁ

Kalmár Ákos elmondta, a magyarországi Continental Csoport minden városban, ahol jelen van, próbál részt venni a helyi közösség életében, amit általában egy társadalmi felelősségvállalással kötnek össze. Így történt ez most Szegeden is. A céljuk az volt, hogy minél több embert buzdítsanak az egészséges életmódra, mozgásra, konkrétan most a futásra, mellyel a résztvevő szegediek jó ügyet is szolgáltak. A teljes befolyt összeggel ugyanis két szegedi Alapítványt, a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványt és a Reménysugár Alapítványt támogatják . “Egy cég életében mindig nagyon nehéz kiválasztani, hogy kinek segítsen. Általában azokat próbáljuk segíteni, akiknek a legnagyobb szükségük van rá” – árulta el Kalmár Ákos.

SZEGEDI KÖZISMERT SPORTOLÓK IS A JÓ ÜGY MELLÉ ÁLLTAK

A jó ügyért pedig több, mint 1000-en megmozdultak Szegeden, köztük olyan közismert helyi sportolókkal, mint:

  • a súlyemelő-klasszis Nagy Péter,
  • és a szegedi hosszútávúszó VB-ezüstérmes Olasz Anna,
  • a WBO listavezető Magyar Kinga, profi ökölvívó,
  • valamint a Pick Szeged és a Szeged-Csanád GA játékosai.

A velük készített élő videós bejelentkezéseinket Facebook oldalunkon tudod visszatekinteni.

HA SOKAN, EGYÜTT FUTUNK, AZ EGY OLYAN MOTIVÁCIÓT JELENT, AMIVEL ÉLNI KELL

És ez még nem minden: a futamok előtti bemelegítés során Katus Attila, hatszoros világ-, kétszeres Európa bajnok aerobik szakedző és életmód tanácsadó mozgatta meg az egybegyűlteket, miközben a 2022-es Év Magyar Lemezlovasának megválasztott Regán Lili pörgette hozzá a lemezeket. “A futás az egy olyan nagyszerű dolog, ami teljesen természetes alapmozgása az embernek. Nagyon jó erőt, ügyességet ad a lábnak, ráadásul kitűnően fejleszti a keringési rendszerünket is. Csak hab a tortán ez a nap, hiszen amikor ilyen sokan itt vagyunk és együtt futunk, akkor az egy olyan plusz motivációt, erőt adó szituáció, amivel élni kell” – mondta el Katus Attila.

AZ ÉLETEM RÉSZE A SPORT

Mint a rendezvényen kiderült, Regán Liliért odavannak a szegediek, főleg a gyerekek. Alig tudtuk őt interjúnk idejére kiragadni a rajongói bűvköréből, akik mind mind szerettek volna egy-egy közös fotót a kék hajú DJ lánnyal. Mint Lili elárulta, nagyon hálás az emberek szeretetéért, iszonyúan jól érezte magát a körükben. A fiatal lemezlovas azt is elárulta nekünk, nem csupán az  elektronikus zene szerelmese, a sport is mindig szerves része volt az életének. “Gyerekkorom óta sportolok, versenytáncoltam 12 évig. A versenyzést már abbahagytam, de azért időnként visszatérek hozzá hobbiként, mert nagyon -nagyon szeretem és az életem része a sport. Nem is tudnám nagyon elképzelni az életem nélküle” – avatott be bennünket Regán Lili, aki amellett, hogy zenéjével segített megmozgatni a szegedieket, kereken 100.000 Ft-ot ajánlott fel a két alapítványnak.

Nézd meg a Continental Futófesztiválról videós összefoglalónkat, melyben Regán Lili és Katus Attila még többet mesél Szegedhez fűződő élményeiről és kötődéséről:

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb