Közélet

Magához tért a börgöndi repülőgép-balesetben megsérült apa, adománygyűjtést indítottak a családnak

“Biztató hír is érkezett a börgöndi baleset sérültjeiről. A Somogy vármegyei család tagjai közül az édesapa magához tért a kórházban” – kezdte közösségi oldalán posztját Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere csütörtökön. Az édesanyát és kilenc éves kislányukat továbbra is altatásban tartják.

EGY NÉGYTAGÚ CSALÁD HÁROM TAGJA SÚLYOS ÉGÉSI SÉRÜLÉSEKET SZENVEDETT

Mint korábban beszámoltunk róla, a repülőgép balesetben két közismert szegedi pilóta, Rózsavölgyi Vilmos és fia, Rózsavölgyi Árpád életét vesztette. A sportrepülő bemutatórepülés közben zuhant le a fehérvári repülőnapon vasárnap délután. A repülőgép egy parkoló autóba csapódott, majd kigyulladt. A kocsiban ülő négyfős család tagjai közül hárman (egy kislány, az apa és az anya) súlyosan megégtek, egy kisfiú pedig könnyebben megsérült.

A kilencéves kislány életéért a Budapesti Bethesda Gyermekkórház intenzív osztályán küzdenek. A másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett gyermek kezelőorvosa azt mondta, hogy a kislányt többször meg kellett műteni, lélegeztetik, és még mindig életveszélyben van.

ADOMÁNYGYŰJTÉS INDULT A CSALÁD RÉSZÉRE

Mint ahogy Székesfehérvár polgármestere közösségi oldalán írta, a kistelepülés közössége, ahol a család lakik most gyűjtést szervez a sérülteknek. “Székesfehérvár természetesen hozzájárul ehhez: 500 ezer forint azonnali adomány folyósításáról döntöttem a család számára” – jelentette be Dr. Cser-Palkovics András .

BÜNTETŐ ELJÁRÁS INDULT, A LAKOSSÁG SEGÍTSÉGÉT KÉRTÉK A VIZSGÁLATHOZ

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság a balesettel kapcsolatban halált okozó légi közlekedés veszélyeztetés gyanúja miatt indított büntetőeljárást, amit szakértők bevonásával folytat. A Közlekedésbiztonsági Szervezet (KBSZ) a börgöndi repülőtragédia független szakmai vizsgálatához kéri a lakosság segítségét. Kérik, hogy ha valaki rendelkezik a baleset napján, vagy az azt megelőző időszakban készült bármilyen kép-, hang-, vagy videófelvétellel a börgöndi balesetben érintett, HA-RDM lajstromjelű T-28 Trojan repülőgépről, vegye fel a kapcsolatot a szervezettel a következő e-mail címen: [email protected].

KÖZLEMÉNYT ADOTT KI AZ ELHUNYT SZEGEDI PILÓTÁK CSALÁDJA

Közleményt adott ki a börgöndi repülőgép-baleset szegedi áldozatainak családja, akik a sérülteknek sajnálatukat és együttérzésüket fejezték ki, mihamarabbi gyors, teljes felépülést kívánva, egyben azt kérték a sajtó képviselőitől, tartsák tiszteletben a család fájdalmát és mély gyászukban ne keressék őket. Mint írták, Rózsavölgyi Vilmos és Rózsavölgyi Árpád a családjának szeretett nagyapa, apa és testvér volt, akiknek hiánya a család számára még fel sem fogható.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb