Mindenmás

Elfogták a pénteken Szeged belvárosában lövöldöző férfiakat – szamurájkarddal, késsel és gumilövedékes fegyverrel akartak adósságot behajtani

Szamurájkarddal, késsel és gumilövedékes fegyverrel akarta az adósságot behajtani egy társaság Szegeden egy férfitól múlt hét pénteken. Mint akkor megírtuk, az egyik fél egy közeli étterem konyhájára menekült be. A rendőrök hétfői tájékoztatása szerint két elkövetőt elfogtak.

Mint pénteken megírtuk, délután 6 előtt pár perccel incidens tört ki a Hajnóczy utcában, a környéken tartózkodó Szeged365 olvasók lövések hangjáról számoltak be. A Tisza Lajos körúti Center Cafe kollégáitól úgy értesültünk, hogy a konfliktusban részt vevő felek közül az egyik az ő konyhájukra menekült be, egy machete szerű, nagy méretű késsel a kezében.

A SÉRTETT NEM AKART A RENDŐRÖKKEL EGYÜTT MŰKÖDNI

Mint a rendőrség írta, több állampolgári bejelentés is érkezett 2023. szeptember 15-én késő délután a 112-es segélyhívó számra, mely szerint Szeged belvárosában lövéseket hallották. A cselekmény néhány perc alatt lezajlott, az elkövetők és a sértett is elmenekült.

A helyszínre irányított nagy létszámú rendőri erő azonnal megkezdte az adatgyűjtést és a tanúkutatást. A beszerzett információk alapján megtalálták a sértettet, aki csak annyit volt először hajlandó közölni, hogy sérülései gumilövedékes fegyvertől származnak, egyébként nem akart a rendőrökkel együttműködni. Ennek ellenére sikerült azonosítani a támadóit, akik közül kettőt már elfogtak.

ADÓSSÁGOT AKARTAK BEHAJTANI

Kiderült, hogy a társaság egy jogosnak tartott vagyoni követelést akart behajtani a sértetten és annak családján. Ennek sajátos formát választottak: kést, szamurájkardot és gumilövedékes fegyvert vettek magukhoz.

A Szegedi Rendőrkapitányság csoportosan és felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A már elfogott férfiakat a nyomozók őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat. Társaikat szintén azonosították, őket a rendőrök még keresik.

Forrás: police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb