Smart SzegedVideo365

“A levest már otthon fogjuk fújni” – három balatoni nyaralót húzott fel egy bő délelőtt alatt a Szeged melletti KöltözzMa csapata

“Bízzunk benne, hogy a levest már otthon fogjuk fújni” – mondta nevetve szombat reggel Nádasdi Csaba, a forradalmian új MgO SiP paneles gyorsházakban úttörő KöltözzMa alapítója, akik szombaton több, mint 400 vendég szeme láttára döntötték meg a saját rekordjukat Balatonalmádiban. A deszki csapat már bebizonyította, hogy egyetlen nap alatt lazán felépítenek egy gyorsházat, azonban most fokozták, sőt, igazából triplázták a tétet: hármat húztak fel, ráadásul egy nap helyett csak pár óra kellett a 15 kollégájuknak a mutatványhoz.

Szeged365 élménybeszámoló érkezik a Balaton keleti csücskéről.

Vannak építőipari vállalkozások és van a Deszkről indult KöltözzMa. A teljesen újgenerációs szemléletű, magnéziumos-grafitos gyorsházakkal foglalkozó cég egy pillanatra sem nyugszik, ha épp nem építenek valahol,

  • földrengést szimulálnak Szeged mellett,
  • felgyújtják a saját házukat Földeákon,
  • vagy éppen rekordot döntenek azzal, hogy egyetlen nap alatt csili-vili lakot építenek a semmiből.

Nos, az utóbbi már egyszer megtörtént (a Szeged365 kamerái előtt), de úgy néz ki, a Nádasdi Csaba és Nádasdi-Sándor Szilvia vezette cég a saját csúcsát is megdöntené, sőt, mindezt rögtön háromszor, egyszerre. A helyszín Balatonalmádi lett, egy egészen egyszerű oknál fogva:

a show tárgyát képező házak nem valamiféle demo-épületek voltak, hanem hamarosan három család fogja lakni őket.

TELT HÁZ, PEDIG NEM IS VOLT KISGRÓFÓ

…sőt, Jolly-t sem hívták meg az eseményre. Reggel 9 előtt értünk oda Balatonalmádiba, ahol sokkhatásként ért bennünket, hogy a szűk kis utcában annyi ember – és parkoló autó – volt, mintha egyszerre akarták volna megtartani a Tomorrowland és Ultra Music Fesztiválokat. Nádasdi Csaba szerint több, mint 400 vendég regisztrált be az eseményre, ami azért is durva szám, mert sör-virsli-vurstli helyett itt bizony kő kemény építőipari tematika várta az embereket.

A KöltözzMa természetesen show-t csinált a bemutatóból. Az egy dolog, hogy a 15 kollégájuk (házonként 5-5) irtózatos pörgést rendezett az “egy csinálja, hatan nézik” építőipari jelenetekhez szokott közönség szeme láttára, de akárcsak Földeákon, itt is volt háztűznéző (felgyújtottak egy miniatűr SiP paneles gyorsházat) plusz bemutatkozott a cég vadonatúj, A2 tűzbesorolású tetőfóliája, ami annyira tűzálló, hogy fizikai képtelenség meggyújtani.

A bemutatók óránként követték egymást, a vendégek pedig úgy jöttek, mintha ingyen Bon Jovi koncert lett volna, végül annyira sokan lettünk, hogy a tetőbeemelős produkció elmaradt:

a nagy tömegtől nem fért be volna a daru.

TURBÓ-MATEK: 1 HÁZ EGYENLŐ 5 KÖLTÖZZMA KOLLÉGA SZOROZVA 4-5 ÓRÁVAL

A három nyaralót 15 ember építette fel nagyjából 4-5 óra alatt, mindezt úgy, hogy a beton alap már előre készen várta őket, viszont a falakat, az ablakokat és a szigetelést ott helyben rakták össze, mint a villám.

Mint Nádasdi Csaba elmondta, a munkafolyamat a beton alappal indul,

  • amelyhez a talpszelemeneket lerögzítik,
  • majd jöhtnek a forradalmian újnak számító, brutál jól szigetelő, a tűznek és a rágcsálóknak is tökéletesen ellenálló grafitos-magnéziumos SiP panelek, amelyekből alul pont annyi és pont úgy van kimarva, hogy ráüljenek a talpszelemenre,
  • aztán pedig már “csak” annyi a dolog, hogy rakni kell egymásra az elemeket, falakat amíg fel nem épül a ház.

SIP, avagy Structured Insulated Panel. Az egyedülálló, rendkívül stabil és környezetbarát építési rendszer az utóbbi évek építőipari slágere lett, melynek segítségével rövid idő alatt lehet tartós, alacsony energiafelhasználású, költséghatékony házakat építeni, a klasszikus téglaháznál 20%-kal kedvezőbb áron. A műfaj egyik nagyágyúja a Szeged melletti Deszken működő KöltözzMa, akik egyedülálló megoldásként grafitos, magnézium-oxidból készülő SIP házakat húznak fel, döbbenetes, de akár 24 (!!) óra alatt. A szerkezeti csomag része a főfalakon és válaszfalakon túl a szintén általuk gyártott teljes tetőszerkezet.

A KöltözzMA forradalmian új, grafitos-magnéziumos SiP panelből készülő gyorsházait Szeged mellett, Deszken találod:

Drónfotók, videó: Petrács Alex, AxeFly Vision

Operatőr: Feith Róbert

Vágó: Magyar Andor

Riporter: Kisházi Sándor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb