Kikapcs

Ismét lesz Bringás reggeli Szegeden az Autómentes nap alkalmából

Ismét lesz Bringás reggeli Szegeden az Autómentes nap alkalmából. A Szegedi Városkép és Piac Kft péntek reggel 7-9-ig a Dóm téren várja harapnivalóval az arra kerékpározókat. Az idei év mottója a „Takarékoskodj az energiával!” lesz.

Mint kiderült, a bringás reggeli mellett a Dugonics téren szemléletformáló játékok, vetélkedők, biztonsági bemutatók, és bábszínházi érdekességek is várják a kilátogatókat – írja a Rádió 88. A Facebookon meghirdetett esemény szerint Szeged 2002 óta aktív résztvevője az Európai Mobilitási Hét programjainak, melynek keretében idén is színes programok várják az érdeklődőket az Európai Autómentes Nap helyszínein, szeptember 22-én.

CSIGA DUÓ KONCERT ÉS VETÉLEKDŐ

Az is kiemelték, hogy a kampány egy összeurópai kezdeményezés része, amely kifejezetten az ésszerű közlekedés gazdaságnövelő hatásaira helyezi a hangsúlyt. A közlekedését felelős tárca régóta azon dolgozik, hogy a kerékpárutak folyamatos építésével, a közösségi és az elővárosi közlekedés szolgáltatásainak fejlesztésével hozzájáruljon ehhez a fontos célhoz. Az Európai Autómentes Nap eseményeit idén is a Szegedi Városkép és Piac Kft. és a Szent Györgyi Albert Agóra szervezi meg a Dugonics téren, 2023. szeptember 22-én. A részletes program így fest:

  • 7.00-9.00 – Bringás reggeli, Dóm tér
  • 10.00 – Csiga Duó koncert a Dugonics téren, majd
  • 11.00 – Gyermek kórus bemutatkozása és Aszfaltrajz verseny
  • 11.30 – Kerékpáros Városi Vetélkedő indulása
  • 12:00 – Akrobatikus Kosárlabda bemutató
  • 13:00 – STAMI Zeneművészeti Iskola fellépése
  • 14:00 – Kerékpáros VárosiVetélkedő eredményhirdetése

Mindezek mellett a helyszínen lesz a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr- Főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága, akik KRESZ TOTO-val, „Részegszemüveg” szimulátorral, és kerékpáros ügyességi pályával készülnek, de például interaktív, gyermekeknek szóló programokkal készül a Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád Vármegyei Szervezete is. Még több infó, és program ITT.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb