Közélet

Az őszi esőzések érkeztével megszűnik az országos tűzgyújtási tilalom

Az egész országban várható csapadéknak köszönhetően csökken a tűzveszély, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal egyeztetve 2023. szeptember 24-től az ország egész területén visszavonja a tűzgyújtási tilalmat, tájékoztatott a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szombaton.

TARTÓS ESŐZÉSEKRE SZÁMÍTHATUNK

Mint írták, az időjárás előrejelzés alapján az elkövetkezendő napokban hűvösebb, párás időjárás és elegendő csapadék várható a felszíni holt biomassza átnedvesedéséhez. Sok lesz az ország felett a felhő, délnyugat felől kiterjedt csapadékzóna érkezik, amelyből többfelé várható tartós, intenzív eső. Mindezen várható időjárási körülmények megszüntetik a fokozott tűzveszélyt az erdőkben és fásításokban, ezért a hatóság vasárnaptól valamennyi vármegyében, így Csongrád-Csanád vármegyében is visszavonja a tűzgyújtási tilalmat.

A tűzgyújtási tilalom visszavonását követően is csak ‒ szélcsendes időszakban ‒ kijelölt és kiépített tűzrakó helyen szabad tüzet rakni erdőterületen. A tűz felügyelet nélkül nem hagyható, távozás után pedig minden esetben gondoskodni kell annak biztonságos eloltásáról.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: nebih.gov.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb