Közélet

Üzent az esztergomi robbantásban meghalt kommandós özvegye, gyűjtés indult a család megsegítésére

Összetört férje elvesztése után, de hálás a sok segítségért – üzente az esztergomi robbantásban meghalt kommandós özvegye, miután gyűjtés indult a kétgyermekes édesanya megsegítésére, írta meg az Index.

Robbanás történt Esztergomban egy családi háznál – írtuk meg szerda késő este, az épülethez a robbanás előtt a rendőrök is kivonultak intézkedni. A sikertelen túsztárgyalásokat követően, robbanás következtében a TEK egyik munkatársa életét vesztette, több rendőr, valamint tűzoltó megsérült, közülük négyen súlyosan, heten könnyebben, civil személy nincs köztük.

Mint a TEK közölte a tragikus estéről, mivel a műveletet még sötétedés előtt be akarták fejezni, megkezdték a behatolást. A TEK-esek megnyitották a kaput, de egyetlen kommandós sem tudott bejutni. Egyikük tisztán látta, hogy a férfi egy flexszel a kezében egy gázpalack felé indult. A detonáció következtében 8-10 métert repültek a közelben tartózkodó rendőrök.

HÁROM SÉRÜLT MÁR ELHAGYHATTA A KÓRHÁZAT

Pénteken három sérült tűzoltó már elhagyhatta a kórházat – értesült a Magyar Nemzet kórházi forrásokból. Az egyenruhások ugyan nyolc napon túl gyógyuló töréseket szenvedtek, de nem szorulnak további kórházi kezelésre.

HŐSI HALOTTÁ NYILVÁNÍTOTTÁK

Pintér Sándor később hősi halottá nyilvánította, és soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki a néhai Kónya Gábor Lajos rendőr törzszászlóst, az esztergomi események áldozatát. Kónya Gábor Lajos rendőr főhadnagy temetéséről később történik intézkedés, a hátrahagyottakról történő kegyeleti gondoskodás valamennyi lehetőségét a Belügyminisztérium biztosítja.

EGY HATHÓNAPOS ÉS EGY HÁROMÉVES GYERMEKET HAGYOTT MAGA UTÁN

A 34 évesen elhunyt Kónya Gábor Lajos hét éve dolgozott a terrorelhárítóknál. Úgy tudni, hogy a férfi egy hat hónapos és egy három és fél éves gyermeket hagyott hátra. Őket és feleségét is támogatná most gyűjtéssel egy alapítvány, amit egy korábbi rendőrnő és férje hozott létre. Alig pár óra alatt 500 ezer forint gyűlt össze az özvegy megsegítésére, írta az Index. Az RTL Híradó információja szerint a hősi halált halt rendőr felesége még fel sem fogta a tragédiát, de igyekszik erős maradni. Az özvegy azt mondta, minden erejével azon van, hogy gyermekeit a lehető legmegfelelőbb mértékben ellássa.

Forrás: index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb