Sport

Rövidpályás gyorskorcsolya ob: a szegedi Kónya Zsófia magabiztosan diadalmaskodott 1000 méteren, Jászapáti Petra az ob-t betegség miatt kénytelen volt kihagyni

Minden egyéni távon más győzött a férfiaknál és a nőknél is a rövidpályás gyorskorcsolyázók a budapesti Gyakorló Jégcsarnokban rendezett országos bajnokságán. A nőknél a vegyes váltóval olimpiai bronzérmes szegedi Kónya Zsófia magabiztosan diadalmaskodott 1000 méteren, míg a szintén szegedi Jászapáti Petra az ob-t betegség miatt kénytelen volt kihagyni.

NÓGRÁDI BENCE MINDHÁROM SZÁMBAN ÉRMET NYERT

A mezőnyből egyedüliként Nógrádi Bence tudott mindhárom számban érmet nyerni, a szombati 1500 után – amikor Bontovics Balázs mögött második lett – vasárnap 1000 méteren ugyancsak ezüstérmesként zárt, végül 500-on a leggyorsabbnak bizonyult. A “középső” távon Jászapáti Péter előzte meg, akinek aztán a legrövidebb számban vissza tudott vágni Nógrádi.

KÓNYA ZSÓFIA MAGABIZTOSAN NYERT 1000 MÉTEREN

A nőknél a vegyes váltóval olimpiai bronzérmes Kónya Zsófia magabiztosan diadalmaskodott 1000 méteren Somogyi Barbarát és Végi Diána Laurát megelőzve. Az 500-as sprintverseny aztán megismételt futamot hozott, mert a szabálytalankodó Sziliczei-Német Rebeka és az élen korcsolyázó Somogyi Barbara elesett, utóbbi pedig nem tudott egyből felkelni a jégről. A KSI versenyzője másodjára már nem tudta megismételni a remek teljesítményét, a futam másik három versenyben maradt tagja egyformán megelőzte őt: Schönborn Melinda nyert Bácskai Sára Luca és a szombaton 1500 méteren győztes Tóth Eszter előtt.

A TÉT A VÁLOGATOTT CSAPATBA VALÓ BEKERÜLÉS

A férfi és a vegyes váltó küzdelmeit a Ferencváros, míg a női staféták versenyét a KSI nyerte. A válogató – melybe a három egyéni szám mellett a férfiaknak hatkörös, a nőknek hétkörös időfutam is beletartozott – első három helyezettje bekerül a válogatott csapatba, amely októberben elutazik a hatállomásos világkupa-sorozat első két, montreali versenyére. A fennmaradó két-két helyről a szakmai stáb dönthet, amely hétfőn hirdeti ki a csapatot.

Az egyedüli védett versenyző az ob-t betegség miatt kihagyó Jászapáti Petra volt.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb