Közélet

Napi Chicago: Rendőrökre lőttek Mórahalomnál

Sorozatlövő fegyverből lőttek a Mórahalom térségében lévő ideiglenes biztonsági határzárnál tartózkodó szerb-magyar közös járőrcsoportra szeptember 21-én, 22:30-kor – tudtuk meg a rendőrségtől. A lövések Szerbia irányából érkeztek,

  • előbb a légtérbe,
  • majd kicsivel később már a rendőrök felé leadott, legalább négy egyes,
  • majd több rövid sorozatlövést is észleltek a négyfős járőrcsoport tagjai.

AZONNALI KIVONÁS MELLETT DÖNTÖTTEK

“Szerbia irányából a légtérbe, majd feléjük leadott legalább négy egyes, majd több rövid sorozatlövést észlelt Mórahalom térségében az ideiglenes biztonsági határzárnál 2023. szeptember 21-én 22 óra 30 perckor egy négy főből álló szerb-magyar közös járőrcsoport. A rendőrök egy, a közvetlen közelükben becsapódó lövedék hangját is jelentették parancsnokaiknak, akik azonnali kivonásukról határoztak, így a rendőrök kihátráltak a tűzvonalból, személyi sérülés nem történt”

– írta a rendőrség közleménye, majd hozzátették, hogy a lövéseket feltehetően több sorozatlövő fegyverből, nagy valószínűséggel illegális migráns hátterű embercsempész bandák tagjai adták le.

A szerb és a magyar fél a határrendsértés kivizsgálása érdekében határtalálkozót tartott, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen eljárást indított.

MÚLT SZERDA ÓTA IZZIK A DÉLI HATÁR, AFGÁN EMBERCSEMPÉSZ BANDÁK LŐNEK

Hogy a fegyveres incidens kapcsolódik-e azon a múlt szerda óta kitört, Palics, Hajdújárás, illetve a Tőzeg-tó környékén lezajlódó eseménysorozathoz, amelynek keretein belül afgán embercsempész bandák

  • likvidálásra kijelölt szír csoportokat,
  • valamint a szerb–magyar határt védő magyar rendőröket és határvadászokat is megtámadtak,

még nem tudni. A környékben élők a helyi sajtó beszámolói alapján úgy tudják, a múlt heti lövöldözésekben többen megsebesültek, az egymásra lövöldöző migránsok a rendőrökre is rálőttek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb