Mindenmás

Halálra gázolt egy kerékpárost a Szeged felé tartó Napfény IC

Halálra gázolt egy kerékpárost a Nyugati pályaudvarról, 8:53-kor indult, Szeged felé tartó Napfény IC Vecsés-Kertekaljánál a vasúti átjáróban – közölte csütörtökön a Mávinform.

A közlemény szerint a helyszínelés befejezéséig – várhatóan 12-13 óráig – Vecsés és Üllő között nem járnak a vonatok, ezért a ceglédi vonalon jelentős késésekre kell számítani.

VONATKIMARADÁSOKRA KELL SZÁMÍTANI

A forgalmi változások között megemlítették, hogy a záhonyi vonal InterCity vonatai kerülő útvonalon, Újszászon át közlekednek Budapest és Szolnok között, Vecsés és Monor között pótlóbuszok járnak várhatóan 10.45-től, az elővárosi vonatok Vecsés és Monor között nem közlekednek, vonatkimaradásokra is számítani kell, és a Cívis InterRégiók csak Cegléd és Debrecen, a Napfény IC-k csak Cegléd és Kiskunfélegyháza között közlekednek.

A KATASZTRÓFAVÉDELEM IS A HELYSZÍNRE SIETETT

A katasztrófavédelemtől megtudtuk, hogy a szerelvény a baleset miatt nem tud továbbmenni. Így a rajta utazó mintegy százötven embernek a fővárosi hivatásos tűzoltók segítettek a leszállásban.

EGY 59 ÉVES FÉRFI VOLT AZ ÁLDOZAT

A rendőrség azt írja a balesettel kapcsolatban, hogy Vecsés lakott területén kívül közlekedett 2023. szeptember 28-án reggel egy Budapest-Nyugati Pályaudvar felől érkező vonat, amikor a fényjelző készülékkel biztosított vasúti átjáróban egy, kerékpárját toló 59 éves gyalogost ütött el. A helybéli férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt. A Monori Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya megkezdte a baleset körülményeinek vizsgálatát. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb