Közélet

Aláírták a szerződést: Budapesten leselejtezett Ikarus 280-GVM trolik és Volvo 7700A buszok érkeznek Szegedre

Aláírták a szerződést, így megnyílt az út a BKV selejtezett Ikarus 280-GVM trolibuszai és Volvo 7700A buszai előtt, hogy Szegeden folytassák pályafutásukat. Négy-négy forgalmi kocsiról és két-két tartalékról van szó, ami Szegedre fog érkezni.

Még a nyár közepén röppent fel először a közlekedésbarátok körében, hogy a BKV selejtezett járművekkel segítheti ki a Szegedi Közlekedési Kft.-t. Szegeden járműhiány alakult ki az SZKT-nál, az új trolibuszok ugyanis még nem érkeztek meg, a leváltásra váró Škoda 15 Tr típusú trolik pedig már annyira korosak, hogy azokat gazdaságosan nem lehet javítani – szúrta ki az autopro.hu.

JÓ ÁLLAPOTÚ, DE KOROS IKARUSOK JÖNNEK SZEGEDRE

Mint írják, ezzel párhuzamosan a BKV viszonylag jó állapotnak örvendő, bár szintén koros Ikarus 280-GVM trolikat tudott kivonni a napi forgalomból az új Solaris-ok érkezésével. Ez jött most kapóra Szegeden, ahol egyébként nem jelent új technológiát a magyar trolibusz: 1984 és 2018 között összesen 12 Ikarus 280-as troli közlekedett Szegeden, egy példány ma is a nosztalgiaflotta tagja. A BKV-tól bérelt trolik valamivel ugyan idősebbek a Škodáknál, valamint a padlószintjük is magasabb, ám az alkatrész-ellátásnak és a fékenergia-visszatáplálónak hála üzemeltetésük olcsóbb, utaskomfortjuk pedig lényegében egyforma – igaz, alacsony.

ALÁÍRTÁK A SZERZŐDÉST

A korábbi hírek igaznak bizonyultak, négy Ikarus 280-GVM (további kettő alkatrésznek) kerül Szegedre, az erről szóló szerződést a lap információi szerint szeptember 27-én aláírták a felek. Szintén az SZKT-hoz kerül négy selejtezett Volvo 7700A is (további kettő alkatrésznek), ezek elsősorban a trolibusz- és villamospótlások alkalmával kaphatnak szerepet az SZKT ma használt buszai helyett.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb