Szegedi Arcok

Októbertől a Csanádi utca helyett már a Bajai úton lesz megtalálható a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szegedi nappali melegedője

Októbertől a Csanádi utca helyett a Bajai úton lesz megtalálható a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szegedi nappali melegedője. A költözés nagy része csütörtökön és pénteken zajlott, de szombatig még a régi helyen várják a hajléktalan embereket, az új helyszínre pedig hétfőtől lehet betérni – tudtatta szerkesztőségünkkel a szervezet.

Mint kiemelték, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szegedi nappali melegedőjének működésében a helyszínen kívül gyakorlatilag semmi sem változik, a szolgáltatások a megszokottak lesznek:

  • többek között mosási és tisztálkodási lehetőség,
  • hideg étkezés és folyadék,
  • jogsegély,
  • mentális segítség,
  • szociális ügyintézés.

A nyitvatartás hétfőtől péntekig 8:00-16:00-ig, szombaton és vasárnap 8:00-12:00-ig lesz.

A pontos új cím 6728 Bajai út 13. Az itt található ikerház egyik felébe, a korábbi átmeneti szálló helyére költözött a Szeretetszolgálat Nappali melegedője, míg az épület másik részén az önkormányzat által működtetett éjjeli menedékhely található.

A DISZPÉCSERSZOLGÁLAT IRODÁJA IS A BAJAI ÚTON LESZ

A nappali melegedővel a Regionális Diszpécserszolgálat irodája is a Bajai útra költözik, de a Máltai Szeretetszolgálat szegedi Egészségügyi Centruma továbbra is az Alsó kikötő sor 13. cím alatt érhető el. A városi önkéntes csoport az év végén költözik, otthonuk a következő évtől a Csanádi utca helyett az Algyői úton lesz – tudtuk meg a szervezettől pénteken.

SOK VOLT A PANASZ, EZÉRT KELLETT KÖLTÖZNIÜK

Mint korábban megírtuk, az önkormányzatnak sikerült megállapodást kötnie a Máltai Szeretetszolgálattal, így a terv is az volt, hogy a Bajai út 13. szám alatti önkormányzati tulajdonú ingatlanban folytatják tovább szociális tevékenységüket. Ezt Mihálik Edvin, önkormányzati képviselő a közösségi oldalán jelentette be még áprilisban. A képviselő szerint az elmúlt években nagyon sok lakossági visszajelzést kaptak azzal kapcsolatban, hogy ez a nélkülözhetetlen szociális munkát végző intézmény nincs jó helyen, így menniük kellett.

Apropó! Ha már Máltai Szeretetszolgálat: diákok dobták rendbe a Szegedi Máltai Csoport új otthonának kertjét!

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb