Közélet

„Hazatértem” – hivatalba lépett Csongrád-Csanád vármegye új főispánja Szegeden

Augusztusban mondott le posztjáról Róth Márton, a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatalt vezető főispán, majd nem sokkal később az is kiderült, hogy Salgó László Péter, az Igazságügyi Minisztérium korábbi közigazgatási államtitkára kerül a helyére. Az új főispán, azaz Salgó László október másodikán, hétfőn délelőtt kibővített vezetői értekezleten mutatkozott be. A Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal új főispánja úgy fogalmazott: történelmi időket élünk meg, a kormányhivatalnak pedig támogatnia kell az embereket.

SZAKMAILAG PÉLDAÉRTÉKŰ MUNKÁT VÉGEZTEK EDDIG A FŐISPÁNOK A VÁRMEGYÉNKBEN

A kormányhivatal szegedi, Rákóczi téri főépületében megtartott kibővített vezetői értekezletet dr. György István nyitotta meg – tájékoztat a Kormányhivatal. A Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára elmondta, hogy ahogy az ország összes főispánját, úgy dr. Salgó Lászlót is teljes erőbedobással fogják támogatni.

„Dr. Juhász Tünde és Dr. Róth Márton is sokat tett korábban azért, hogy a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal szakmailag példaértékű munkát végezzen. Ennek a hagyománynak folytatásához kívánok sok sikert főispán úrnak!” – emelte ki dr. György István. 

SZEGEDIKÉNT LÉNYEGÉBEN HAZATÉRT

A vezetői értekezleten Salgó László, a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal főispánja kijelentette: szegediként lényegében hazatért. Ebből a városból indította pályafutását, majd 2010-ben került az Igazságügyi Minisztériumba, ahol 2014-től helyettes államtitkárként, 2022-től közigazgatási államtitkárként dolgozott. 

„A kormányhivatal az emberek között él, támogatni kell őket. Az a jó közigazgatás, amelyből az állampolgár minél kevesebbet vesz észre. Viszont vannak olyan helyzetek, amikor az embereknek van szüksége az államra, amikor segítenünk kell nekik” – mondta Salgó László. 

CSONGRÁD-CSANÁD VÁRMEGYE LEGYEN OLYAN HELY, AHOL JÓ ÉLNI

A főispán szerint történelmi időket élünk meg legyen szó akár covidról, akár migrációról. Kiemelte, hogy a demográfiai kihívásokra adott jó válaszokkal, a gazdaság és a civil szervezetek támogatásával elősegíthető az, hogy a felnövő generációk helyben képzeljék el az életüket, és hogy Csongrád-Csanád vármegye olyan hely legyen, ahol vonzó élni. 

„Arra hívok mindenkit, hogy dolgozzunk együtt a kormányhivatali ügyek szakszerű intézésében, a vármegye fejlesztésében, és írjuk együtt a történelmet! Hajrá Csongrád-Csanád Vármegye!” – zárta gondolatait az állománygyűlésen Salgó László.

Fotók és forrás: Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb