Kikapcs

“Jampik és Jampipik” készüljetek: decemberben újra felcsavarjuk a szőnyeget Szegeden – exkluzív interjú Fenyő Mikivel

Nálunk már izzik a levegőben a rock and roll életérzés, fényesítjük a táncos cipőnket és eddzük a hangszálainkat kedvenc slágereink éneklésére. December 9-én, szombaton a Városi Sportcsarnokban elszabadul a rock and roll Szegeden, egy estére mindenkit elkap a limbó láz, miközben felcsavarjuk a szőnyeget, a táncos lábúak pedig járják a Casino Twistet. A tavalyi nagysikerű koncert után ugyanis ismét Szegedre érkezik Fenyő Miklós nagyszabású koncertshow-ja. Ahhoz, hogy teljes legyen a ráhangolódás az előadóművész 55 évet felölelő Életmű koncertjére, magával a rock and roll koronázatlan királyával, Fenyő Miklóssal beszélgettünk a közelgő koncertről és Szegedhez fűződő élményeiről.

IZGATOTTAN VÁROM A TALÁLKOZÁST ISMÉT A SZEGEDI KÖZÖNSÉGGEL

Megszámolni is nehéz lenne azt, hogy Fenyő Miklós hány koncertet adott már Szegeden, s ahogy az előadóművész elárulta, túlzás nélkül úgy érzi, mindegyik nagy élmény volt, hiszen minden városban ott vannak a frenetikus Fenyő rajongók, az igazi “Jampik és Jampipik”, és nincs ez másképp Szegeden sem. Mint mondta, ha mégis kiemelne itteni fellépései közül egyet, akkor az a Made in Hungária című musical lenne, melyet 2002 nyarán a Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri színpadán láthatott a közönség, s maga Fenyő Miklós is szerepelt benne. “Csodálatos élmény volt, egy csodálatos helyszínen a szegedi közönséggel. Imádtam!” – emlékezett vissza az énekes.

“IMÁDOM A SZEGEDI HALÁSZLEVET, HA SZEGEDEN AKÁR CSAK ÁTUTAZOM, MEGÁLLOK VALAHOL, HOGY EBBEN AZ ÉLMÉNYBEN LEGYEN RÉSZEM”

Noha Fenyő Miklós számára a legfontosabb a közönség, a sok-sok szegedi rajongója, azt is elárulta nekünk, ha városunkban jár ki nem hagyná, hogy ellátogasson a helyi ikonikus halászcsárdák egyikébe, sőt olyannyira rajong a szegedi halászléért, hogy városunkról ez az első dolog, ami legtöbbször az eszébe jut. “Imádom a szegedi halászlevet, ha Szegeden akár csak átutazom, megállok valahol, hogy ebben az élményben legyen részem. Persze, ez csak a gourmand élvezeti rész! Azért ennél sokkal fontosabb a közönség. Nagyon sokan szeretnek, sok rajongóm van a városban” – mesélte a rock and roll koronázatlan királya még a tavalyi hatalmas koncertje előtt interjúnkban.

MINDEN DALLAL, MINDEN KONCERTTEL ÜNNEPLEK

Fenyő Miklósnak 55 évvel ezelőtt, a „Ki mit tud?” győzelemmel indult zenei karrierje, az országos nyilvánosság előtt. Azóta több mint 400 dal, arany és platinalemezek, felejthetetlen, korosztályoktól független, évtizedeket átívelő örökzöld slágerek születtek. Fenyő Miklós több mint egy előadó, egy kultusz. Ő maga a Made in Hungária, vagyis egy igazi Hungaricum! Ekkora életutat bejárva pedig megszámlálhatatlan élményt szerzett, melyek felejthetetlenné varázsolják számára pályafutását. “Minden egyes életszakaszban voltak különleges időszakok, pillanatok. Én minden dallal, minden koncerttel ünneplek, hiszen ez ad erőt, amikor érzem a közönség szeretetét. Így tulajdonképpen minden évnek, minden pillanatnak hálás vagyok, ezáltal mindegyik emlékezetes is marad számomra” – mondta el Fenyő Miklós.

SZERETEM A KÖZÖNSÉGET, ŐK PEDIG ENGEM

De vajon, hogyan lehet ilyen hosszú életutat ekkora elképesztő sikerrel bejárni, újra és újra megújulni és elvarázsolni a közönséget generációkról generációkra? Mint az előadóművész elárulta, a titok a szeretetben van. “Szeretem a közönséget, ők pedig engem. Ez motivál, segít átlendülni a holtpontokon és inspirál is egyben az új dalok alkotásában, a régiek megtartásában” – avatott be bennünket a művész.

KÜLÖNLEGES HANGULATOT VARÁZSOLUNK SZEGEDRE

Ez a szeretet, 55 év tapasztalata és zenei élménye ölt majd testet a szegedi koncertshow során. “Egy Életmű koncert turné utolsó állomása lesz a szegedi koncert. Ezért különösen készülünk rá: nagy zenekarral, táncosokkal, vokállal érkezünk Szegedre. Különleges hangulatot varázsolunk és persze magunkkal hozzuk az összes slágert, közönségkedvenc dalokat! Minden, ami Fenyő, minden ami rock and roll, minden, ami egy felejthetetlen Showhoz szükséges, az ott lesz azon az estén” – árulta el Fenyő Miklós.

HÁT, SZABAD ERRŐL LEMARADNI?

Beszélgetésünk végezetével pedig Fenyő Miki megragadva az alkalmat üzent is a szegedi közönségnek: “várom a találkozást, ígérem emlékezetes lesz minden jampi és jampipi számára! És ahogy a koncertshow szlogenje is hirdeti, december 9-én lesz Szeged legnagyobb házibulija! Hát, szabad erről lemaradni?”

Ha te sem szeretnél lemaradni a frenetikus koncertshow-ról a jegyeket IDE KATTINTVA tudod megvásárolni, a koncert legfontosabb paramétereit pedig az alábbiakban mutatjuk:

MADE IN FENYŐ 

55 ÉV ROCK AND ROLL

FENYŐ MIKLÓS KONCERT – SHOW – 2023

Szeged – Városi Sportcsarnok

2023. december 9.  (szombat), 20.30 óra

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb