Szegedi ArcokVideo365

Videón, ahogy a Szegedi Vadasparkban összeeresztik az új elefántbikát a nagyfőnökkel, Shah Rukh-al

Szeptember elején érkezett meg Arun, a budapesti elefánt Szegedre. A fiatal elefántbika természetesen már eddig is látta a főnök Shah Rukh-ot, sőt, ormányaikkal már üdvözölték is egymást, de eddig még nem találkoztak testközelből. Most a Szegedi Vadaspark összeengedte őket, és kíváncsian figyelték, vajon mi fog történni.

Mint kiderült, az összeszoktatás következő állomása volt az, hogy egy térbe került Arun a „főnökkel”. Az elefántház nagytermében, állatorvosi biztosítás mellett került sor az első összeeresztésükre. Minden viaskodás, küzdelem nélkül ismerkedtek egymással. Bár a vezérbika jóval nagyobb termete egyértelműsítette a helyzetet, Shah Rukh békés természete is hozzájárult ahhoz, hogy elmaradt a bikák ismerkedésekor szokásos harciaskodás.

A Szegedi Vadaspark kiemelte, hogy ezt az összeengedést még többször megismétlik, majd ezután kerül sor a rangban, korban és nagyságban második elefánnttal, Félix-szel való összeszoktatásra, ahol már számítanak némi viaskodásra – de bíznak benne, hogy mielőbb összeáll az új csapat Szegeden.

Apropó, hamarosan rendezvény is lesz a vadasparkban:

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb